ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ|Δελτίο τύπου υπάλληλοι αεροδρομίου

Σήμερα Τετάρτη 18/03 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας περιόδευσε στο αεροδρόμιο Χίου, γνωρίζοντας ότι υπάρχει περιορισμός των πτήσεων λόγο Κορονοϊού και στα πλαίσια της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και της υγείας όλων των υπαλλήλων.

Το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των αεροπορικών εταιρειών δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην υγεία γενικώς αλλά και στους χώρους δουλειάς. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υποχρέωση της εργοδοσίας και του κράτους για να μην παρθούν με ευθύνη τους όλα τα μέτρα προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (αντισηπτικά, μάσκες κλπ) με βάση και τις οδηγίες που δίνονται αυτές τις ημέρες.

Ενημερώσαμε ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η περίοδος για να μπουν σε “καραντίνα” τα εργατικά μας δικαιώματα. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού, να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μην δεχτούν καμία απόλυση συναδέλφου τους μέσα από το πρόσχημα της μη-ανανέωσης της σύμβασής τους, καμία μείωση ωραρίου κ’ αναγκαστικής άδειας ή συμψηφισμού αδειών με άδειες «ειδικού σκοπού».

Για οποιοδήποτε ερώτημα ή αυθαιρεσία της εργοδοσίας επικοινωνούμε με το Σωματείο μας στο τηλέφωνο: 6978250438

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio