ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ| Καταγγελία για τραμπουκισμούς σε βάρος εργαζομένων σε σουπερ μαρκετ

ια τους τραμπουκισμούς του Γιάννη Πανδή σε βάρος εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ της Λευκίμμης

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και όλο τον λαό του νησιού μας την στάση του επικεφαλής της παράταξης “Νότια Κέρκυρα Πολιτών” Γιάννη Πανδή, Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, γραμματέα του “Αλεύχιμον” και γνωστού επιχειρηματία της περιοχής, ότι την Κυριακή 22 Μάρτη τραμπούκισε εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ της Λευκίμμης καθώς, όπως μας καταγγέλθηκε, υποστήριξε ότι το κατάστημα δεν τηρούσε το ωράριο λειτουργίας, όπως είχε επιβληθεί από την Κυβέρνηση, απαιτώντας παράλληλα να μείνει ανοιχτό μέχρι στις 11 το βράδυ!!! Μάλιστα τους απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία για να τους πάρει όλους στο αυτόφωρο και ότι είχε καλέσει ήδη την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Υδραίου, καθώς και τον Υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, επιδεικνύοντας τις κλήσεις στο κινητό του!!!

Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει και με αυτόν τον τρόπο, ότι μέτρα σαν κι αυτά αποτελούν πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την προσπάθεια που γίνεται, ώστε οι εργαζόμενοι να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε το ξήλωμα κι άλλων δικαιωμάτων μας, να πληρώσουμε και πάλι εμείς την κερδοφορία τους με αφορμή αυτήν τη φορά την πανδημία! Επιβεβαιώνει ακόμα τον ρόλο που παίζει η τοπική διοίκηση και οι Δήμοι ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας για την εφαρμογή αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών!

Επίσης, επειδή οι ιατροί και ειδικοί επιστήμονες δεν μας έχουν αποδείξει ακόμα ότι ο κορονοϊός προκαλεί αμνησία, όλοι θυμόμαστε πως σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο (16/2/2020) οι παρατάξεις των ΝΔ (επίσημη και “ανεξάρτητη”), ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χρυσή Αυγή από κοινού απέρριψαν το αίτημα του Σωματείου μας, των εργαζόμενων, που κατατέθηκε με την βοήθεια της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, για κατάργηση παλαιότερης απόφασης του Συμβουλίου για δουλειά μέχρι στις 12 το βράδυ και κατοχύρωσης της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας για όλους. Μην το παίζουν λοιπόν όλοι αυτοί όψιμοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και υπερασπιστές της αργίας της Κυριακής… Θυμίζουμε ότι για να υποστηρίξουν την καταψήφιση των προτάσεων των εργαζομένων, επικαλέστηκαν την προστασία της επιχειρηματικότητας (των μεγάλων επιχειρήσεων δηλαδή), όπως ακριβώς κάνει και σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, που εκμεταλλευόμενος της πανδημία προχωρά (εκτός των άλλων) σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την μείωση των μισθών μας κατά 50%.

Αν νομίζουν όμως ότι επειδή λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας της δικής μας και του λαού μας ολόκληρου, θα μείνουμε χωρίς φωνή, με σταυρωμένα τα χέρια, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος! Δεν θα περιμένουμε κάποια άλλη στιγμή για να λογαριαστούμε… Θα λογαριαστούμε τώρα!!! Μένουμε δυνατοί, συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας, παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, για την ίδια μας τη ζωή! Πληρώσαμε την κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα παιχνίδια που κάνουν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους! Τα διακαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio