ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ|Δυναμώνουμε το σωματείο μας! Βάζουμε φραγμό στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας!

Με αφορμή τον κορωνοϊό οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, αλλά και σε όλους τους κλάδους βρεθήκαμε ενώπιον μιας κατάστασης άνευ προηγουμένου. Μαζί με την εντατικοποίηση που χτύπησε κόκκινο, τα ελλειπή μέτρα για την προστασία μας, φορτωθήκαμε τις συνέπειες μιας κατάστασης που φώναζε από παντού ότι όπως πληρώσαμε την κρίση και την ανάπτυξη που ακολούθησε, τώρα οι εργαζόμενοι θα πληρώσουμε και τον κορωνοϊό.

Οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου είδαν σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια ευκαιρία να περάσουν με τη στήριξη της κυβέρνησης όλους τους σχεδιασμούς που ήθελαν να περάσουν το προηγούμενο διάστημα. Από αντεργατικές αλλαγές, όπως άνοιγμα τις Κυριακές, αλλαγές στο ωράριο, αναστολή συμβάσεων εργασίας, έως μέτρα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, όπως η πολιτική επιστράτευση των απεργών! Μέτρα που από ό,τι φαίνεται έρχονται για να μείνουν.

Μας βρήκαν απέναντί τους…

Αυτή η προσπάθεια της εργοδοσίας από την πρώτη στιγμή βρήκε απέναντί της τις οργανωμένες δυνάμεις της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων στον κλάδο. Με εξορμήσεις, παρεμβάσεις, καταγγελίες καταφέραμε σε πολλούς χώρους να αναγκάσουμε την εργοδοσία να πάρει αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, να φορτωθούν οι εργαζόμενοι λιγότερα βάρη στην πλάτη τους:

  • Καταφέραμε να εξσφαλίσουμε την προστασία συναδέλφων που εξανγκάστηκαν να δουλεύουν σε επιχειρήσεις οι οποίες, ενώ βρίσκεται μια πανδημία σε εξέλιξη, επέλεξαν να μείνουν ανοιχτές αξιοποιώντας διάφορα νομικά «παραθυράκια». Τα σταντ της Hellenica σε σούπερ μάρκετ, τα Hondos Center στην Απολλώνια Πολιτεία, τα Jumbo, έκλεισαν μόνο μετά από την παρέμβαση του σωματείου, με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων.

  • Σε πολλούς χώρους η εργοδοσία κάτω από την πίεση του σωματείου και την οργή των εργαζομένων πήρε περισσότερα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Στα ΑΒ Βασιλόπουλος η εργοδοσία τοποθέτησε τζάμια στα ταμεία, σε πολλές επιχειρήσεις δόθηκαν γάντια, αντισηπτικά και μάσκες.

  • Η παρέμβαση του σωματείου συνέβαλε ώστε σε πολλούς χώρους να αποτραπεί η πίεση της εργοδοσίας για να δοθούν στους εργαζόμενους οι τακτικές άδειες και όχι άδειες ειδικού σκοπού.

Να συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους!

Περισσότερους, πιο δυνατούς!

Συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή! Ερχόμαστε σε επαφή με το σωματείο μας, δυναμώνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Βάζουμε φραγμό στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μας φορτώσει στις πλάτες μας την πανδημία, να πάρει όλα αυτά τα μέτρα που ήθελα να πάρει με πρόσχημα την πανδημία.

Δεν θα δεχτούμε ενώ υπάρχει τέτοια εξέλιξη της τεχνολογίας, το 2020 να μας ξεκληρίζουν οι πανδημίες, να ταμπουρωνόμαστε στα σπίτια μας γιατί δεν ξέρουμε αν αρρωστήσουμε αν θα έχουμε νοσοκομείο να μας περιθάλψει, να δουλεύουμε σε καταστήματα-υγιειονομικές βόμβες, χωρίς μέτρα ασφαλείας γιατί αυτά κοστίζουν!

Βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας! Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς στα επίπεδα των σύγχρονων αναγκών, επαρκή στελέχωση των καταστημάτων, θέσπιση πόστων και συγκεκριμένων καθηκόντων για κάθε εργαζόμενο, δημόσια και δωρεάν ασφάλιση με κοινωνικό χαρακτήρα, ένταξη ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, προστασία της υγείας μας από κάθε επικίνδυνο παράγοντα, και από τον κορωνοϊό.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio