ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ|7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίουαποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση στις 7 Απρίλη 2020 στις 11:00πμ στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή ολιγομελούς αντιπροσωπείας του Σωματείου μας.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να πάρει μέτρα για τη δημόσια υγεία του λαού.  Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό είναι τραγικές και καταντάνε εγκληματικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλο τον ιδιωτικό τομέανα σπάσουν τη σιωπή που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα. Να προστατέψουμε εμάς και τις οικογένειές μας διεκδικώντας μέτρα προστασίας στη δουλειά αλλά και ναδυναμώσουμε τη φωνή μας για γενικότερα μέτρα προστασίας για τη υγεία του λαού.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, Ατομικές συμβάσεις κλπ)
  • Άμεση προμήθεια ΜΑΠ – Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ, όπου υπάρχουν, εξοπλισμού εργαστηρίων και  προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό η ΠΦΥ, της οποίας ο ρόλος θα πρέπει να γίνει ουσιαστικότερος ώστε να μπορέσει να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας!!!

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio