ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ|15 Απριλίου: Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αλλά και των δεκάδων Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πανελλαδικά, συμμετέχουμε και οργανώνουμε ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ.

Συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ!

15 AΠΡΙΛΗ, ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!

Με συνεχείς ανακοινώσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είμαστε δίπλα στους συναδέλφους, βάζουμε αιτήματα και διεκδικούμε μέτρα για άμεση προστασία των εργαζομένων απέναντι στον κορονοϊό. Η συλλογική διεκδίκηση, ήταν αυτή που πίεσε και έφερε κάποια ελάχιστα μέτρα προστασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market, στις αποθήκες τροφίμων να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Να συγκροτήσουν Επιτροπές για την υγεία και ασφάλεια σε κάθε χώρο. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ([email protected] – 6948823862-/-6932134064)

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio