ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ|Βάζουμε μπροστά την προστασία της Υγείας και των δικαιωμάτων μας

Βάζουμε μπροστά την προστασία της Υγείας και των δικαιωμάτων μας.Στηρίζουμε την Τετάρτη 15 Απρίλη ως μέρα παρέμβασης,ενημέρωσης και δράσης των εργαζομένων στα super market.

Tο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να οριστεί η Τετάρτη 15 Απρίλη ως μέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market και θα συμμετάσχει σε αυτήν.

Μέσα από τις παρεμβάσεις μας από  την έναρξη  της πανδημίας αναδείξαμε την απουσία μέτρων προστασίας σε αρκετούς εργασιακούς χώρους, την άγρια εκμετάλλευση και εντατικοποίηση της εργασίας που εξελισσόταν μέσα στους χώρους των super market. Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market να μην μείνουν σιωπηλοί,να ορθώσουν το ανάστημά τους  για να υπερασπιστούν τη ζωή τους.Nα έρθουν σε επαφή με το Σωματείο και να βάλουν μπροστά τις διεκδικήσεις τους για τα ζητήματα προστασίας της Υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Tην Τετάρτη 15 Απρίλη συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα super market,με παρεμβάσεις και περιοδίες στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.     
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

Σπάμε το φόβο και τη σιωπή!Μένουμε δυνατοί!

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio