Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας|15 ΑΠΡΙΛΗ: ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET

O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπάλληλων Αθήνας για την Τετάρτη 15 Απρίλη ως Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την ανάδειξη των καίριων αιτημάτων των συναδέλφων μας στα super market, που εν μέσω πανδημίας, εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

        Όλο αυτό το διάστημα, οι συνάδελφοι μας στα super market εργάζονται σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία τους, με αυτοθυσία, για να εξυπηρετήσουν όλους εμάς, για να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι.

        Στον αντίποδα, η μεγαλοεργοδοσία των super market τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους, ως ακόμα ένα προϊόν στα ράφια των καταστημάτων. Με τις πλάτες της κυβέρνησης, αξιοποιεί την περίοδο αυτή για να απογειώσει τα κέρδη της, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση, με  εντατικοποίηση, δουλειά μέχρι αργά το βράδυ και τις Κυριακές, ελλιπή ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας των συναδέλφων.  Ακόμα και τα όποια ελάχιστα μέτρα προστασίας έχουν αναγκαστεί να πάρουν, είναι το αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα των συναδέλφων, της συλλογικής τους διεκδίκησης.

Δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στην εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας. Υψώνουμε το ανάστημα και διεκδικούμε την προστασία της Υγείας μας και των οικογενειών μας, τα δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio