ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ|Τετάρτη 15 Απρίλη, για να είναι η μέρα εκείνα πραγματικά μέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Δυναμώνουμε την φωνή μας για άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας!

Υψώνουμε γροθιά για τα δικαιώματά μας!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και στηρίζοντας την πρωτοβουλία του, καλεί τα μέλη του και τους εργαζόμενους Ι/Υ του νησιού σε πολύμορφες δράσεις την Τετάρτη 15 Απρίλη, για να είναι η μέρα εκείνα πραγματικά μέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα super market είναι εν μέσω πανδημίας ένας από τους κλάδους που χτυπιέται πιο σκληρά, που δουλεύει πιο σκληρά, που η εντατικοποίηση και η άγρια εκμετάλλευση σπάνε κόκκαλα.

Βρέθηκαν ξαφνικά στην πρώτη γραμμή να προσπαθούν από τη μια να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αυξημένης καταναλωτικής κίνησης και από την άλλη να μην έχουν ούτε κατ΄ελάχιστο τον εξοπλισμό που χρειάζεται έτσι ώστε να προστατευθούν από τον «αόρατο εχθρό».

Όμως οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ζωή, έχουν οικογένειες, έχουν τις ίδιες φοβίες, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι μας.

Για όλα τα παραπάνω και όσα θα συμβούν τις επόμενες ημέρες, καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, να υψώσουν ανάστημα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.  Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio