ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ||Παρεμβάσεις στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης αύριο 15 Απρίλη θα παρέμβει στα εξής Σούπερ Μαρκετ
Σκλαβενίτης- Δημοτική Αγορά
Μασούτης- Ραψάνη
ΑΒ Βασιλόπουλος- Περιγιάλι
Όλες τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, ενημέρωση των συναδέλφων. Στους χώρους δουλειάς  τοποθετήθηκαν αφίσες ενώ μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν για τη δράση του Σωματείου και σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης.
Απαιτούμε:

·         Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

·         Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

·         Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

·         Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

·         Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.

·         Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.

·         Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

·         Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Το Δ.Σ 14-04-20

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio