Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου||Επίσκεψη στο ΝΗΡΕΑ μετά την καταστροφική φωτιά

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, μαζί με επιτροπή κατοίκων της περιοχής, βρέθηκε τη Δευτέρα (4 Μάη 2020), στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στα Καρδάμυλα ύστερα από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την ίδια μέρα νωρίς το πρωί.

Το Σωματείο εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα ζήτησε ενημέρωση για τα μέτρα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στις εγκαταστάσεις και το πόσο επαρκή ήταν. Παράλληλα, έθεσε ζήτημα να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, με αφορμή την πυρκαγιά, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το μάρμαρο.

Από την ολιγόλεπτη συνάντηση με το διευθυντή της μονάδας, δεν μένουμε καθόλου εφησυχασμένοι ως προς την πυροπροστασία στο χώρο, ούτε για το αν η εγκατάσταση θα επαναλειτουργήσει κανονικά με όλες τις θέσεις εργασίας και με τους εργαζόμενους αλώβητους.

Τα ανησυχητικά ερωτηματικά παραμένουν τελικά για την ασφάλεια και την υγιεινή στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ, που και σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο δεν μας έχει απασχολήσει λίγες φορές και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές ή σακατεμένους.

Να μην τολμήσει να βρει ευκαιρία η εργοδοσία να θέσει σε διαθεσιμότητα ή σε αναγκαστική άδεια ή σε εκ περιτροπής εργασία ή σε ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί, κανέναν εργαζόμενο γενικά στις εγκαταστάσεις του νησιού (μέχρι την επαναλειτουργία της μονάδας).

Κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να ρισκάρει τη ζωή του για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις. Στις συνθήκες πανδημίας, τελικά, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι το ίδιο το σύστημα που κάνει τα στραβά μάτια, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio