ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ|| ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΜ PUBLICATIONS

Αφού η εργοδοσία της ΜΜ Publicationsαπέλυσε εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αφού απαίτησε από τους εργαζόμενους να πάρουν την άδεια τους με το «έτσι θέλω», αφού έβαλε τους εργαζόμενους να καθαρίζουν τα κτήρια για να μην πληρώσει προσωπικό στην καθαριότητα, τώρα συνεχίζει το έργο της και απολύει εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσίας & συμβάσεις αορίστου χρόνου!

Τα επιχειρήματα της δεν πείθουν ούτε παιδάκια! Διαδίδει πως απολύει επειδή δεν υπάρχει δουλειά! Ας το πουν αυτό στους εργαζόμενους στις αποθήκες που αυτές τις μέρες γεμίζουν τα κοντέινερ με χιλιάδες βιβλία για το Μεξικό, την Ασία, το Κατάρ, την Κίνα και αλλού.

Και από την άλλη, η εργοδοσία κάνει τον «Κινέζο». Είναι τόσο ειλικρινή και πειστικά τα επιχειρήματα της, που επί δέκα μέρες ο κ. Μαλκογιάννης δεν απαντάει στα τηλέφωνα του Σωματείου γιατί δήθεν είναι σε καραντίνα!

Ας μας απαντήσει τότε, πως πρόλαβε η εργοδοσία να πάρει τηλέφωνο στις αποθήκες για να μην επιτραπεί η ενημέρωση των εργαζομένων ενόψει της Πρωτομαγιάς;

Είναι πλέον προφανές! Απολύει σήμερα για να διαφυλάξει τα κέρδη που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Κέρδη που χτίστηκαν με τεράστιες θυσίες των εργαζομένων που δουλεύαν πάνω από 9 ώρες για 500-700 ευρώ. Τώρα, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης και περιορισμού των εξαγωγών, η εργοδοσία θέλει να φορτώσειτον όποιο περιορισμό των εξαγωγών ξανά στους εργαζόμενους!

Αυτός είναι και ο λόγος που πρώτα απολύει πρωτοπόρους εργαζόμενους, μέλη του Σωματείου. Θέλει να ξεμπερδεύει με τις «ενοχλητικές» φωνές, αυτές που διαμαρτυρήθηκαν για τις προηγούμενες απολύσεις, που απαίτησαν να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Αυτούς που καλούν τους εργαζόμενους να οργανωθούν για όσα έρχονται.

Εμείς την προειδοποιούμε: Όσο κι αν κρύβεται, οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν όλα όσα έχουν ανάγκη. Την ανάγκη τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειες τους. Από αυτή την διεκδίκηση δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, είτε είναι ορισμένου χρόνου είτε αορίστου!

Στην νέα θύελλα που έρχεται, είναι μονόδρομος συλλογικά να σταθούμε όρθιοι! Συμπληρώνουμε όλοι την αίτηση εγγραφής των Σωματείων, οργανωμένα απαντάμε στην συνεχή επίθεση της εργοδοσίας!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio