Σύνδεσμος υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων Πειραιά: Δελτίο τύπου για τη Γενική Συνέλευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 21/6/2020 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Π. η γενική συνέλευση του σωματείου μας. Μέσα από μια πλούσια κουβέντα, αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα σε όλους τους χώρους δουλειάς, η εκ περιτροπής εργασία, η αβεβαιότητα για τις επόμενες μέρες, η ελλιπή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Αναδείχτηκε για άλλη μία φορά η ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις επιδιώξεις κυβέρνησης – εργοδοσίας, που βλέπουν την πανδημία σαν ευκαιρία να ρίξουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να παρθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δημιουργηθούν σωματειακές επιτροπές αγώνα στους μεγάλους χώρους του εμπορίου όπως στο Σκλαβενίτη, στα Lerοy Merlin και στα Notos Gallery κ.α., με στόχο οι εργαζόμενοι να απαντήσουν συλλογικά στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Στη Γ.Σ. ψηφίστηκε απόφαση με την οποία απαιτεί εδώ και τώρα να γίνει συνέδριο του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να αναλάβει δράση απόκρουσης της αντιλαϊκής επίθεσης και πάλης για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Ψήφισμα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα. Αξιοποιεί το ήδη διαμορφωμένο αντιλαϊκό οπλοστάσιο και χτίζει πάνω σε αυτό με τις ΠΝΠ και σειρά αντεργατικών διατάξεων τη νέα επίθεση επιδιώκοντας να φορτώσει ξανά τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στο λαό. Αυτό το κάνει η παράλληλα με επίθεση στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη. Έχει στα σκαριά μέτρα που ενισχύουν το αντιαπεργιακό οπλοστάσιο αξιοποιώντας την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ και νέα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Στον Πειραιά υπάρχει τεράστια αύξηση της ανεργίας. Με αφορμή την πανδημία αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.  Φουντώνει η εκμετάλλευση στους χώρους δουλείας. Αναδεικνύονται οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας. Συνεχίζεται η επιβάρυνση της ζωής μας στις γειτονιές.

Οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων (COSCO, ONEX, εφοπλιστών) ξεδιπλώνονται με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία τους και βάζοντας στη μέγγενη  τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω και με σκοπό το ΕΚΠ να αναλάβει δράση απόκρουσης της αντιλαϊκής επίθεσης και πάλης για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας ζητάμε σε εφαρμογή του άρθρου 12 Γ του καταστατικού τη σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου του ΕΚΠ με θέμα «Άμεσος προγραμματισμός δράσης του ΕΚΠ για το επόμενο διάστημα»

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio