ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ||Παράσταση διαμαρτυρίας στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κέρκυρας για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων

Την Τρίτη 23 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (μεταξύ των μελών της οποία και συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων) στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας (κο Άνθη) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κο Αθηναίο). Η αντιπροσωπία του Σωματείου μας ενημέρωσε τους Διευθυντές για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι με ευθύνη του κράτους και των Δήμων, τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, σε σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους, για το τεράστιο πρόβλημα της απληρωσίας και της εργασιακής ομηρείας που βιώνουν. Το Σωματείο μας έκανε γνωστά και στους δύο τα αιτήματα που εδώ και καιρό παλεύει:

  • μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων (οποιαδήποτε άλλη “λύση”-συβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένους χρόνου κ.λπ. είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων και της καθαριότητας των σχολείων, της δημόσιας υγείας)

  • νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα

  • το κράτος να προμηθεύσει τώρα τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας

  • το κράτος να προμηθεύσει τώρα τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους

  • κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του

  • αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του

  • να σταματήσουν τώρα οι απειλές, η τρομοκρατία και η εκμετάλλευση των εργαζομένων

Έγινε ξεκάθαρο πως η εργασιακή ομηρεία και όλα τα παραπάνω προβλήματα των συναδέλφων επηρεάζουν τελικά την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, γενικά την δημόσια υγεία και πως μια σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων!

Από την μεριά τους, οι Διευθυντές αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων και έδειξαν τους Δήμους, ως υπεύθυνους!

Από την όλη πορεία των αγώνων των συναδέλφων συμβασιούχων και στην Κέρκυρα φαίνεται ξεκάθαρα πως όσο οι εργαζόμενοι πιέζουμε, μπορούμε να αποσπάμε κατακτήσεις, μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους, που θα διαμορφώνουν προϋποθέσεις βελτίωσης της ζωής μας. Ο ελιγμός της πλειοψηφίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την υιοθέτηση, έστω στα λόγια, ενός από τα αιτήματα (με την ταυτόχρονη απόρριψη βέβαια των υπολοίπων) που θέσαμε ως Σωματείο, με τη βοήθεια των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Ιούνη, η ομόφωνη υπερψήφιση των ίδιων αιτημάτων που καταθέσαμε, με τον ίδιο τρόπο, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας της 19ης Ιούνη, επιβεβαιώνουν ότι τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε προηγηθεί η οργάνωση των συναδέλφων στο Σωματείο μας και ο αγώνας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και γονείς! Όμως να μην υπάρχει καμία αυταπάτη! Οι παραπάνω αποφάσεις θα μείνουν κενό γράμμα αν δεν συνεχιστούν και δεν ενταθούν οι αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων! Αν δε συνεχιστεί και δεν αυξηθεί η συσπείρωσή τους στο Σωματείο μας!

Συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, κόντρα στα σχέδια κράτους, Δήμων και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλουν (όπως ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας) τους συνάδελφους μακριά από το Σωματείο μας και τους ταξικούς αγώνες, μακριά από το Π.Α.ΜΕ., που τους θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, για να προχωράνε τα σχέδιά τους σε βάρος της ζωής της πλειοψηφίας!

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Ιούνη Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων, Εκπαιδευτικοί και Γονείς.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας, περνάμε στην αντεπίθεση!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio