ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ||ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 8.00 ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 8.00 ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης καταγγέλλει τους απαράδεκτους περιορισμούς που βάζει στην δράση του λαϊκού κινήματος με ενίσχυση του πλέγματος καταστολής και ποινικοποίησης της λαϊκής διεκδίκησης, το νομοσχέδιο της Ν.Δ. που φέρνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που συζητιέται αυτές τις ημέρες στην Βουλή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης που πήρε την σκυτάλη από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο, κάθε λαϊκή κινητοποίηση διαταράσσει την «κοινωνικοοικονομική ζωή».

Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, που το περιεχόμενο του καθορίζεται από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και είναι διαχρονικά πόθος των επιχειρηματικών ομίλων, δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην αστυνομία να «εκτιμάει» με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις-«λάστιχο» το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Αναλόγως με το τι εκτιμάει η εκάστοτε αστυνομική αρχή, θα μπορεί να απαγορεύει ή ακόμα και να διαλύει μια συγκέντρωση.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Καθιστά «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή ατόμου σε μια διαδήλωση -με φυλάκιση μέχρι ένα έτος- που κατά την γνώμη της αστυνομίας δεν επιτρέπονταν να πραγματοποιηθεί.

  • Απαγορεύει την κινητοποίηση σε δημόσιες υπηρεσίες, Ο.Τ.Α., οργανισμούς κοινής ωφέλειας και σε άλλους δημοσίους φορείς καθιστώντας τη παράνομη.

  • Με τον ορισμό «οργανωτή» φυσικό πρόσωπο της διαδήλωσης προχωράει κανονικά σε φακέλωμα αφού υποχρεούται να δίνει τα στοιχεία της ταυτότητας του.

  • Πρέπει να ενημερώνεται η αστυνομία για να δει αν εγκρίνει την διαδήλωση, εκτός από τον τόπο και τον χρόνο έναρξη και λήξης αλλά και τον σκοπό της συνάθροισης, καθιστώντας την αστυνομία «κριτή» του περιεχομένου μιας λαϊκής κινητοποίησης.

  • Πρέπει ο οργανωτής να «ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, τα οποία παρέχουν συνδρομή στην περιφρούρηση…» και να «συνεργάζεται» με την αστυνομία η το λιμενικό.

  • Ο οργανωτής -φυσικό πρόσωπο- είναι υπεύθυνος για την αποζημίωση για ότι συμβεί από τους συμμετέχοντες στην υπαίθρια συνάθροιση.

  • Δίνεται δικαίωμα στην αστυνομία να απαγορεύει προκαταβολικά μια διαδήλωση με βάση των «εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων».

  • Στο άρθρο 9 προβλέπεται ακόμα και διάλυση μιας συγκέντρωσης εφόσον πραγματοποιείται κόντρα σε απόφαση απαγόρευσης.

  • Συστήνεται «Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας» που υπάγεται απευθείας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που στόχος είναι μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας για την καταπολέμηση ποικίλων μορφών βίας όπως η ριζοσπαστικοποίηση…κ.α. Μέσω αυτής της διεύθυνσης συγκροτείται ένας δαιδαλώδης μηχανισμός που φτάνει μέχρι τους Δήμους.

  • Το νομοσχέδιο ορίζει ότι οι αστυνομικές/λιμενικές αρχές θα παίρνουν γνώμη από τους οικείους δημάρχους ή τους υπεύθυνους προέδρους-διευθύνοντες συμβούλους δημοσίων φορέων. Δηλαδή νομιμοποιεί τα αφεντικά και οι υπεύθυνοι θα «παραγγέλνουν» και η αστυνομία θα εκτελεί την απαγόρευση κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιδιώκει πέρα των άλλων την συκοφάντηση και την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση είναι όμως βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, θα μείνει στα χαρτιά.

Υπάρχει η πείρα από το παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στον γύψο την λαϊκή διεκδίκηση.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio