Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας||ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλοι στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

κατά του νομοσχεδίου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων

Τετάρτη 8 Ιούλη στις 8μ.μ. στην Κεντρική πλατεία

Η ΝΔ φέρνει για ψήφιση νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων, σε συνέχεια του χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αποτυχία να κλείσει το στόμα των εργαζόμενων, στη διάρκεια της καραντίνας επιδιώκει να το πετύχει με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου συμπληρώνει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Με το νομοσχέδιο επιδιώκετε η συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων, να τεθεί υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο τη χειραγώγηση-τρομοκρατία εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

  • Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
  • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση. Προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα (1) έτος.
  • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Στην προσπάθεια αυτή άξιο συνεργό κυβέρνησης και εργοδοσίας αποτελεί  η πλειοψηφία των ΜΜΕ τα οποία τάισε με εκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Ιούλη στις   8μ.μ. στη κεντρική πλατεία.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, τον Σύλλογο Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, γινόμαστε μια γροθιά και υπερασπιζόμαστε την ζωή και τα δικαιώματα τα μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio