ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ|Για την επέμβαση της αστυνομίας σε σχολεία του Νομού.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ικανοποίησε κανένα από τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, μείωση των μαθητών ανά τάξη, επαρκεί αριθμό καθαριστριών, επαρκεί μέσα προστασίας), γιατί τα θεωρεί κόστος, την ώρα που χαρίζει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Αλλά, όλες αυτές τις μέρες συκοφάντησε όσους διεκδικούσαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών, ταυτίζοντάς τους με τις διάφορες θεωρίες «συνομωσίας» και «αρνητών της μάσκας», σήμερα από τα ξημερώματα έστειλε αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής, σε γυμνάσια και λύκεια του Νομού για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν.Δράμας καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Η προσπάθειά της να επιβάλει « σιγή νεκροταφείου» δεν θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι-γονείς, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά μας, με τον κοινό αγώνα μας μπορούμε να σπάσουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για:

  • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλων των βαθμίδων.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  •  Επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άνεργους.
  • Αύξηση 100% της οικονομικής επιχορήγησης στους Δήμους για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων και τις λειτουργικές ανάγκες τους.
  • Σταθερές – μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθολογικά- ασφαλιστικά δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών  στην καθαριότητα στα σχολεία.

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ!!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio