ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ| Πληρώνουν τους εργαζόμενους με κουπόνια αντί για χρήματα!

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει την άθλια τακτική της εργοδοσίας του supermarket «ΧΑΡΑ» να πληρώνει μέρος του μισθού των εργαζόμενων με δωροεπιταγές. Αυτό όμως που δείχνει ότι έχει ξεφύγει το πράγμα, είναι ότι η συγκεκριμένη βρέθηκε στα χέρια εργαζόμενου άλλης επιχείρησης που απλά τυγχάνει να προμηθεύει το supermarket. Η ευθύνη των επιχειρήσεων που πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους με δωροεπιταγές είναι για όλους η ίδια.

Από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει τι συναλλαγές έχει η εργοδοσία του «ΧΑΡΑ» με τους προμηθευτές της και πως τις διεκπεραιώνει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι εργαζόμενοι να πληρώνονται ολόκληρο το ποσό της σύμβασης τους με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Ήταν κοινό μυστικό μέχρι σήμερα ότι οι εργαζόμενοι του supermarket «ΧΑΡΑ» πληρώνονταν ένα ποσό σε δωροεπιταγές. Αυτό βέβαια είχε ξεκινήσει σαν εορταστικό bonus εδώ και πολλά χρόνια. Το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει τότε τους εργαζόμενους, να μην το δεχτούν γιατί δεν θα ήταν απίθανο να αντικαταστήσει μέρος του μισθού. Πράγμα που έγινε. Εν τω μεταξύ η εν λόγω επιχείρηση μετακύλησε τη χασούρα του καλοκαιριού (μιας και δεν είχαμε τον αναμενόμενο τουρισμό) στους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα το τελευταίο διάστημα έχει επενδύσει χιλιάδες ευρώ για να την επέκταση δυο καταστημάτων.

Οι δωροεπιταγές όμως που μοιράζει στους προμηθευτές αντί χρηματικού ποσού, φαίνεται ότι μετακυλίονται και σε εργαζόμενους σε διάφορους άλλους κλάδους που έχουν σχέση με το εμπόριο.

Το γεγονός αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι όλοι οι εργαζόμενοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και ότι αυτά που μας συνδέουν είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν. Οι εργαζόμενοι στο «ΧΑΡΑ» γνωρίζουν πολλοί καλά ποιοι βρίσκονταν και βρίσκονται δίπλα τους. Μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων μπορούν να βάλουν τέλος σ΄ αυτή την αθλιότητα. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να σταματήσει τώρα το αίσχος  των δωροεπιταγών από όλους τους εμπλεκόμενους εργοδοσία «ΧΑΡΑ» και εμπλεκόμενους προμηθευτές!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio