Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»|Κάλεσμα σε σύσκεψη 30/9

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

               28-9-2020

Σύσκεψη Σωματείων και εργαζομένων την Τετάρτη 30/9 στις 18:00 στο πάρκο απέναντι από το 5ο Νηπιαγωγείο (οδός Ικονίου).

               Για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Η κατάσταση με την Υγεία του λαού βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Η κυβέρνηση προχωράει με την «ατομική ευθύνη» και κουνάει το δάχτυλο σε όποιον αγωνίζεται για να κρύψει τη δική της ευθύνη, που δεν πήρε κανέναν ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων, για μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα, εντείνει την καταστολή με κάθε τρόπο, επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Επιπλέον, λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας με νέα αντεργατικά μέτρα (μειώσεις μισθών με τη ΣΥΝ-εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, απελευθέρωση απολύσεων, πλήρη διευθέτηση του χρόνου εργασίας κλπ.) ενώ συνεχίζει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς δεν προχωράει σε καμιά ουσιαστική ελάφρυνση, απλά μεταθέτει τα χρωστούμενα για μετά.

Τα σχολεία και οι χώροι άθλησης, που έτσι κι αλλιώς είναι πίσω από τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της εποχής μας, τώρα με την πανδημία, δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Το παιδαγωγικό έργο αλλά και η άθληση των παιδιών μας «κοστίζουν» σε κυβέρνηση και κεφάλαιο και το αντιμετωπίζουν ανάλογα. Το ίδιο και κάθε πολιτιστική δράση, που αντί να βοηθιέται με κατάλληλα μέτρα, απλά συνήθως απαγορεύεται.

Για όλα αυτά, καλούμε κάθε εργαζόμενο, τη νεολαία να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να συμμετέχει στη σύσκεψη.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο της πόλης μας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κάθε πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο, κάθε σύλλογο γονέων, κάθε σύλλογο αυτοαπασχολούμενωνκάθε φοιτητικό σύλλογο και μαθητικό συμβούλιο να συμμετέχει στη σύσκεψη για να οργανώσουμε την απάντησή μας και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio