ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ|Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ,

Τρίτη 6 Οκτώβρη 2020 στις 19:00 στην πλατεία Βουνακίου

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τα μέλη του, κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στη συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στις 19:00 στην πλατεία Βουνακίου, που διοργανώνει το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Μια μέρα πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τα εγκλήματα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στέλνουμε μήνυμα καταδίκης. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο που δίνουν τη δικής τους μάχη ενάντια στην ξενοφοβία, το ρατσισμό, το φασισμό. Δίνουμε το δικό μας μήνυμα ενάντια στο σύστημα που γεννάει το μίσος μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού χρώματος, θρησκεύματος, φυλής, πατρίδας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Αυτό το πολιτικοοικονομικό σύστημα, ο καπιταλισμός, πάνω από όλα βάζει το κέρδος και γι’ αυτό έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Μέσα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής αποκαλύφθηκε ο εγκληματικός και ναζιστικός χαρακτήρας της και η λατρεία τους στο Χίτλερ. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους ως «τάγμα εφόδου» ενάντια σε εκείνους που αγωνίζονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Αποκαλύφθηκαν οι υπόγειες σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και μηχανισμούς. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν ευθύνη για την κωλυσιεργία της δίκης, που επέτρεψαν τους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, που άλλαξαν τον ποινικό κώδικα για να πέσουν οι χρυσαυγίτες στα μαλακά. Η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει.

Το γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του ταξικού κινήματος, βρέθηκε εκτός Βουλής, είναι θετικό αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν εργαζόμενο και νέο. Η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Η επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, στα εργατικά λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται έτσι ώστε την κρίση να την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν εν μέσω της πανδημίας (αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια) και η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες δείχνουν ακριβώς που στοχεύουν. Στοχεύουν στο οργανωμένο ταξικό κίνημα που βάζει στο στόχαστρο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους βιομήχανους που κάθε κυβέρνηση τους μπουκώνει με δισεκατομμύρια, ενώ για το λαό δίνει ψίχουλα. Βέβαια, ξέρουν ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν μόνο με νόμους, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Έχουμε πείρα από τις άπειρες παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του, αλλά και ότι βγάζουν σπυριά σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς, αλλά και τους νόμους τους, ότι μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Θα φάνε τα μούτρα τους.

Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγή.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio