ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ||Δελτίο τύπου για τις 13/10: Ημέρα πανεργατικής πανελλαδικής κινητοποίησης

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, συντάσσεται με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, που ενώνουν την φωνή τους μέσα από τα σωματεία τους στις 13 Οκτώβρη και βροντοφωνάζουν για την υγειά και τα δικαιώματά τους.

Δεν περνάει μέρα που η κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο

ότι για το μόνο που νοιάζεται είναι για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, στις αποθήκες, στις ταχυμεταφορές, στις προσφυγικές δομές και σε άλλους πολλούς εργασιακούς χώρους, έχει τη σφραγίδα κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Πολλά τα παραδείγματα και στο νησί μας, όπου η απουσία προστατευτικών μέτρων στους μαζικούς χώρους εργασίας βρήκε απροστάτευτους τους εργαζομένους με την εμφάνιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με την κυβέρνηση να αναμασά την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης». Το μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει ημίμετρα αφήνοντας τη εργοδοσία στο απυρόβλητο. Ούτε λόγος για μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ, ούτε λόγος για ουσιαστικά υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους εργασίας.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Έχουμε καταλάβει πλέον ότι η ατομική ευθύνη που συνεχεία αναμασούν δεν είναι τίποτα άλλο από το ξέπλυμα των μεγάλων δικών τους ευθυνών. Στόχος τους είναι να θεωρήσουμε την υγεία μας εν καιρώ πανδημίας προσωπική υπόθεση, απαλλάσσοντας τους από «περιττά» κόστη. Δεν θυσιάζουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν.

Απαιτούμε:

· Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

· Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και κάλυψη από το κράτος στο δημόσιο.

· Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.

· Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.

· Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών.

· Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

· Καμιά δυσμενής αλλαγή τους όρους εργασίας. Καμία απόλυση.

· Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο.

· Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

· Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, της πρωτοβάθμιας υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

· Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο του νησιού μας να μην φοβηθεί και να καταγγείλει αμέσως την οποιαδήποτε καταπάτηση δικαιωμάτων του από την εργοδοσία στους χώρους εργασίας στο τηλ. 22510-22734 και στο e-mail [email protected].

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio