Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας||Για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου μας

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την προκλητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου μας από την εταιρεία Δ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α.Ε (ΕΜΠΟΡΙΟ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΕΣ – ΔΙΑΝΟΜΕΣ – LOGISTICS)

Μόλις ο συνάδελφος ενημέρωσε την εργοδοσία για την συνδικαλιστική του ιδιότητα τον απέλυσαν.

ü Για να συνεχίσουν να υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν ατελείωτες ώρες απλήρωτες υπερωρίες.

ü Για να συνεχίσουν με την απειλή της απόλυσης να μην πληρώνουν ούτε καν τους μισθούς πείνας που ορίζει ο νόμος.

ü Για να τρομοκρατήσουν κάθε συνάδελφο που ζητάει να πάρει την άδεια του ή ότι άλλο δικαιούται.

ü Γιατί θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, ευάλωτους, εύκολη λεία για να βγάζουν τα κέρδη τους.

Η συγκεκριμένη απόλυση δεν είναι άσχετη από το γεγονός ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να δουλέψει από τα μέσα Σεπτέμβρη χωρίς να έχει προσληφθεί (δηλαδή χωρίς σύμβαση εργασίας, ασφάλιση) ούτε από το ότι διαμαρτυρήθηκε για τη σύμβασή του που προέβλεπε απολαβές κάτω από τη ΓΣΣΕ, χωρίς να του αναγνωρίζονται τριετίες και επιδόματα που δικαιούται.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια κράτους και εργοδοσίας να φιμώσει όποια φωνή αντιστέκεται, να ξεπαστρέψει με τα ζωντανά σωματεία που παλεύουν για τα μεροκάματα, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Δεκάδες είναι τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα συνδικαλιστών και εργαζομένων που απειλούνται, εκβιάζονται, απολύονται για να σταματήσουν να διεκδικούν να πληρώνονται στην ώρα τους, να εργάζονται σε υγειονομικά ασφαλείς χώρους δουλειάς εν μέσω πανδημίας, να δουλεύουν ανθρώπινα ωράρια και να πληρώνονται όπως πρέπει την υπερωριακή εργασία τους. Για τα αυτονόητα δηλαδή!

Είναι αχόρταγοι! Είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη, ακόμα και στην πανδημία τα κέρδη τους αυξάνονται όπως αυξάνεται και η δική μας εκμετάλλευση. Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων όπως του προέδρου του Σωματείου μας, που οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς ενοχλεί.

Αέρα στα πανιά των εργοδοτών δίνουν οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν πλάτη στην μεγαλοεργοδοσία, περνάνε αντεργατικούς νόμους και τους δίνουν ζεστό χρήμα ενώ ταυτόχρονα βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι φυσιολογικό το 2020 που η τεχνολογία και οι επιστήμες έκαναν άλματα εμείς που παράγουμε όλο το πλούτο να ζούμε με ψίχουλα.

Συνάδελφε συναδέλφισσα,

Η αναμονή, ο φόβος και η μοιρολατρία δεν είναι λύση. Είναι μονόδρομος να οργανωθούμε στο σωματείο μας και να παλέψουμε ενάντια στην ασυδοσία και τρομοκρατία της εργοδοσίας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τους δηλώνουμε καθαρά και ξάστερα ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Προειδοποιούμε τη συγκεκριμένη εργοδοσία και κάθε εργοδοσία ότι θα βρουν το Σωματείο μας και το ταξικό κίνημα μπροστά τους!

Καλούμε κάθε σωματείο, φορέα του μαζικού κινήματος, κάθε συνδικαλιστή, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες και να απαιτήσουν την ακύρωση της απόλυσης.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio