Ανακοίνωση Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά & Νήσων για τα εργασιακά και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο

Απεργιακή απάντηση στα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης – εργοδοσίας

        Το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά & Νήσων απαίτησε όλο αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα με αιτήματα, ώστε να μην κινδυνεύουν  οι εργαζόμενοι στους  χώρους δουλειάς από τη μετάδοση του ιού και να μην καταπατούνται τα δικαιώματα τους σε συνθήκες “έκτακτες”, όπως τις έχουν ονομάσει.

  • Απαιτήσαμε ο χρόνος που κερδήθηκε με τις θυσίες του λαού στην καραντίνα να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές και με εξοπλισμό. Απαιτήσαμε την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας.
  • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να αυστηροποιηθούν και κυρίως να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους εργασιακούς χώρους,  που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
  • Να προστατευθούν οι μαθητές στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν νέες προσλήψεις σε δασκάλους, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων. Να μετατραπούν οι συμβάσεις των καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η καταπάτηση του ωραρίου. Να γίνονται συχνές και ειδικές απολυμάνσεις. Να επαναπροσληφθούν  με τις νέες προσλήψεις οι μετανάστες καθαριστές και καθαρίστριες που έχουν απολυθεί.
  • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ  για να είναι ασφαλή σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

        Η κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία του λαού, απάντησε:

  • Με ένταση της καταστολής ενάντια σε όσους αντιστέκονται και διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους δουλείας και ασφάλειας της ζωής τους. Με συλλήψεις μαθητών που διεκδικούν ασφαλή σχολεία και μορφωτικά δικαιώματα, να διαλύει συγκεντρώσεις με χημικά και γκλοπ.
  • Με νέο πτωχευτικό νόμο για μπορούν να μας παίρνουν το σπίτι και να βάζουν στο χέρι το πενιχρό εισόδημα μας.
  • Με μπούκωμα με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματίες της Υγείας, τις ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Με μετακινήσεις του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων για να μπαλώσει τρύπες στα κενά στην καθαριότητα, που είναι αποτέλεσμα της λογικής του κόστους που εφαρμόζει.
  • Με εργολαβικούς καθαριστές και καθαρίστριες στις δημόσιες συγκοινωνίες να καθαρίζουν 18 λεωφορεία ο καθένας στη βάρδια του χωρίς κανένα μέτρο ατομικής προστασίας.

                   Αποκορύφωμα αυτές τις μέρες είναι  η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει επιπλέον εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Ένας νόμος που θα σηματοδοτήσει διώξεις απέναντι στο σωματείο μας και τη δράση του. ένας νόμος που θα απαγορεύει την απεργία, το δικαίωμα μας να οργανώνουμε αγώνες, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς ενάντια στη επίθεση κυβερνήσεων και εργοδοσίας.

        Οι απαγορεύσεις, η καταστολή, οι διώξεις, οι δεκάδες ΠΝΠ, δείχνουν το φόβο τους για τη δύναμη της οργανωμένης και ταξικά προσανατολισμένης πάλης των εργαζομένων, που οργανωμένοι στα σωματεία τους βάζουν στο στόχαστρό τον πραγματικό εχθρό, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.

        Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη. ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

        Δυναμώνουμε την προσπάθεια μας με συλλογικές διαδικασίες, με ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το έκτρωμα που ονομάζει συνδικαλιστικό νόμο απαντάμε με απεργία!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ “ΩΣ ΕΔΩ”!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio