Για τα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα, Smart Park και McArthurGlen

Κάνουμε το βήμα, οργανώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα δυο εμπορικά κέντρα στα Σπάτα Smart Park και McArthurGlen γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει:

  • Να εργάζεσαι καθημερινά πλέον του 8ώρου, με σπαστά ωράρια, 7ήμερα την εβδομάδα με ότι πρόγραμμα θέλει η εργοδοσία και να είσαι στο δρόμο 13 ώρες το ελάχιστο.
  • Να συνωστίζεσαι για ώρες μέσα στα ελάχιστα μέσα μαζικής μεταφοράς με τα οποία μπορείς να φτάσεις στη δουλειά σου και όταν φτάσεις να είσαι πλήρως εκτεθειμένος και απροστάτευτος από τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, την απόκρυψη κρουσμάτων και την τεράστια επισκεψιμότητα.
  • Να εργάζεσαι καθημερινά υπό τον φόβο των απολύσεων που πέφτουν βροχή και τις αρνητικές αξιολογήσεις γιατί δεν πιάνεις τους άπιαστους στόχους της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα να καλείσαι να εργαστείς κάτω από έντονη πίεση και να βγάλεις τη δουλειά δυο και τριών συναδέλφων.
  • Να προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα με το πενιχρό εισόδημα που μένει στη τσέπη σου μετά τις αναστολές συμβάσεων, την εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και την συνδυαστική εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων που έχει στη διάθεση της η εργοδοσία (εκ περιτροπής, ευελιξία, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κα).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση δίνει και άλλο γη και ύδωρ στην εργοδοσία για να εξασφαλίζει τα κέρδη της και να τσακίζει τις ζωές μας.

Αυτή τη βαρβαρότητα την οποία ζούμε καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα Σπάτα, η Κυβέρνηση προανήγγειλε ότι θα την κάνει ακόμα πιο βάρβαρη νομοθετώντας την 10ώρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, το παραπέρα χτύπημα της Κυριακάτικης Αργίας. Την ίδια ώρα σκοπεύουν να μας φιμώσουν, χτυπώντας το δικαίωμα των εργαζομένων να παρεμβαίνουν συλλογικά με το σωματείο τους για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, να διεκδικούν καλύτερους όρους  εργασίας.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο να κάνει το βήμα, να οργανωθεί στο σωματείο του και να μπει στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας. Η δική μας  συλλογική πάλη είναι αυτή που μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να μην επιτρέψουμε το τσάκισμα της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας για να αυγατίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομιλών.

Να απαντήσουμε μαζικά και μαχητικά με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση κάθε μορφής ευέλικτης εργασίας.
  • Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση. Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε εργασιακό χώρο.
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους του χώρου με ευθύνη της εργοδοσίας, αναρρωτικές άδειες με πλήρεις αποδοχές για όσους εργαζόμενους νοσήσουν και όσους πρέπει να μπουν σε καραντίνα.
  • Να δίνονται κανονικά φοιτητικές άδειες με αποδοχές στους συναδέλφους που τις δικαιούνται.
  • Να πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια από και προς το χώρο της δουλειάς μας, να μπουν και νέες γραμμές για την σύνδεση με τις γύρω περιοχές και να εξασφαλιστεί με ευθύνη της εργοδοσίας η δωρεάν μετακίνηση όλων των εργαζομένων.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio