ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ|ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!!!

Παράσταση διαμαρτυρίας 12 Νοέμβρη στις 10 το πρωί
έξω από το Νοσοκομείο

Καθημερινά αυξάνονται ταχύτατα τα κρούσματα covid-19 στη χώρα και στον νομό μας. Μαζί τους αυξάνονται οι ανάγκες νοσηλείας, ξεσκεπάζεται το κυβερνητικό παραμύθι περί δήθεν «θωράκισης» του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που 8 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας με τις αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ και με την αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, ενώ ακόμα και σήμερα, μέσα στην έξαρση του δεύτερου κύματος, αρνείται να προχωρήσει στην αναγκαία επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα.
Παράλληλα, κανένα μέτρο προστασίας δεν λαμβάνεται στους χώρους εργασίας , όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο» και η εφαρμογή τους επαφίεται στην καλή θέληση των εργοδοτών, αφού κανένας κρατικός μηχανισμός δεν ελέγχει για την τήρηση των μέτρων.

Συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία με κριτήριο τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, και όχι την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία και να επικαλείται την ατομική ευθύνη, εξαφανίζοντας από το κάδρο την ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους.
Αντί να αξιοποιήσει το χρόνο που κερδίσαμε στο πρώτο κύμα για να ενισχύσει το σύστημα υγείας, άδραξε την ευκαιρία για να «τρέξει» τα σχέδια της σε βάρος των εργαζομένων. Νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, στο δικαίωμα στην απεργία, την επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας είναι οριακή!!!
Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με πιο χαρακτηριστικές τις ελλείψεις σε ειδικούς παθολόγους (υπάρχουν 4 όταν απαιτούνται 11) και πνευμονολόγο. Ελλείψεις που αυξάνονται, αφού δεκάδες υγειονομικοί νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα. Το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό δουλεύει ακατάπαυστα, φτάνοντας στα όρια του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους ασθενείς.

Η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από κλινική σε κλινική, από τα ΚΥ προς το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει τη σοβαρή κατάσταση. Αφήνει χιλιάδες συμπολίτες μας στην περιφέρεια του νομού χωρίς ιατρική φροντίδα.

Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου, αφού έχουν κλείσει τα εξωτερικά και τακτικά ιατρεία, περικόπηκε το 80% των χειρουργείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία να αναβληθούν.

Μετέτρεψαν 2 κλινικές σε κλινικές covid-19 δυναμικότητας 70 κρεβατιών, τα οποία είναι όλα γεμάτα και πλέον γίνονται μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί και απαιτούμε:

• Επίταξη ΤΩΡΑ, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την ιατρική φροντίδα του λαού, την κατ’ οίκον νοσηλεία, τους εμβολιασμούς κλπ
• Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Κάλυψη όλων των κενών σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό στο ΓΝ Δράμας και στα ΚΥ της περιοχής. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
• Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα στρατόπεδα.
• Άδειες ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
• Μέτρα πρόληψης και ελέγχου της εφαρμογής τους από το κράτος στους τόπους δουλειάς.
• Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio