ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ||ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΖΩΗ-ΥΓΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ!

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 47 χρόνια μετά.
Οκτώ μήνες η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό και όριο! Δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης της λαϊκής υγείας, αφήνοντας αθωράκιστο το λαό.

Την ίδια στιγμή που μπουκώνουν με λεφτά των εργαζομένων τα κανάλια, τους κλινικάρχες, τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφήνουν το σύστημα Υγείας αθωράκιστο, δίνοντας στους υγειονομικούς στην αρχή παλαμάκια και μετά ΜΑΤ και χημικά.
Στους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους επιφυλάσσουν κάτεργα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού, χείριστους όρους εργασίας, 10ωρα, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, απολύσεις και ανεργία.

Χτυπάνε το 8ωρο και δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους. Τα δικαιώματα μας, που κατακτήθηκαν με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες, δέχτηκαν και δέχονται, πρωτοφανή επίθεση.
Όλα τα δικαιολογούν με το πρόσχημα της πανδημίας, όλα τα μεταφέρουν στην ατομική ευθύνη. Για το ανοχύρωτο σύστημα Υγείας, για τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την καταστολή, καταδεικνύουν τους εργαζόμενους ως υπεύθυνους αφήνοντας στο απυρόβλητο την εργοδοσία, καλώντας μας να πληρώσουμε ακόμη μια φορά «τα σπασμένα» της νέας κρίσης.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του λαού και της νεολαίας θα ακουστούν δυνατά στις 17 Νοέμβρη. Πολυτεχνείο σημαίνει αγώνας και διεκδίκηση για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων, για να βροντοφωνάξουμε «Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ» που ειδικά σήμερα πρέπει να διατρανωθεί περισσότερο από ποτέ, είναι αγώνας και διεκδίκηση για την υγεία και την προστασία μέσα στους χώρους δουλειάς.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δεν θα ξεμπερδέψουν με την ουσία του Πολυτεχνείου, όσους κονδυλοφόρους και παπαγαλάκια να χρυσοπληρώσουν, όσα δάχτυλα και να κουνάνε.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!

Τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη 1973 και τα επίκαιρα μηνύματα του πολυτεχνείου, με την πολύμορφη συμμετοχή μας στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό, παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio