ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ||Η υποκρισία και τα όριά της

Κέρκυρα, 19 Νοέμβρη 2020. Ημέρες καραντίνας Νο 2! Για άλλη μία φορά μετά από λίγες ημέρες, η φωτογραφία που μας έστειλαν εργαζόμενοι-μέλη του Σωματείου μας μέσα από λεωφορείο της πόλης της Κέρκυρας (ναι, της Κέρκυρας, όχι της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης) είναι αποκαλυπτική!
Πρόκειται για λεωφορείο της ίδιας γραμμής που το συνωστισμό στο οποίο είχαμε καταγγείλει στις αρχές του Νοέμβρη, λίγο δηλαδή πριν το δεύτερο lockdown. Να θυμίσουμε πως το δρομολόγιο αυτό εκτός των άλλων, συνδέει το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας! Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα για άλλη μία φορά είναι πως όλοι οι επιβάτες φορούν τις μάσκες τους, αναλαμβάνοντας την “ατομική τους ευθύνη”. Όμως είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, καθώς ακόμα και τώρα δεν έχουν αναλάβει την δική τους ευθύνη κυβέρνηση και εργοδοσία της εταιρείας του αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας! Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των δρομολογίων έχουν μειωθεί σημαντικά με μέσο όρο τα 5 δρομολόγια τις καθημερινές (τα Σαββατοκύριακα ακόμα χειρότερα). Μάλιστα η γραμμή με τα περισσότερα δρομολόγια φτάνει τα 9 ενώ εκείνη με τα λιγότερα τα 2 τις καθημερινές.
Θα πείτε και πού να βρεθούν άλλα λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, να τα “γεννήσουν”;;;!!! Βέβαια, θα πείτε από την άλλη πώς κατάφεραν να “γεννήσουν” τόσα περιπολικά, τόσες κλούβες ΜΑΤ, τόσες μηχανές της αστυνομίας που είδαμε όλοι μας προχθές, 17 Νοέμβρη, να έχουν αποκλείσει το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και να μην επιτρέπουν σε κανένα να περάσει, χωρίς πρώτα να το εγκρίνουν εκείνοι, διαμορφώνοντας ένα πρωτόγνωρο κλίμα τρομοκρατίας-αστυνομοκρατίας τέτοιο που οι νεώτερες γενιές δεν έχουν ξαναζήσει (μόνο κάποιοι λίγο λιγότερο νέοι πριν από 47 χρόνια και…)
Μάλλον, απ’ ότι φαίνεται ο νέος κορονοϊός έχει ένα βίτσιο, με βάση “σοβαρές μελέτες” της κυβέρνησης και των παπαγάλων της στα ΜΜΕ. Είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και κολλάει όλους όσους συμμετέχουν σε συμβολικές συγκεντρώσεις υπεράσπισης της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, στις οποίες οι λίγοι συμμετέχοντες έχουν πάνω από δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο, φοράνε όλοι μάσκα, είναι με τα αντισηπτικά στα χέρια και είναι σε εξωτερικό χώρο! Κυριολεκτικά δηλαδή μιλάμε για “υγειονομική βόμβα”! Αντίθετα, φαίνεται πως χάνει την ιδιότητά του αυτή όταν καθημερινά άνθρωποι συνωστίζονται, ο ένας πάνω στον άλλο, σε κλειστό χώρο, όπως στο λεωφορείο της φωτογραφίας μας, για να κερδίζουν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες! Θα μπορούσε ίσως η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ να εισηγηθούν τη σχετική ανακάλυψη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, μήπως και φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στη θεραπεία του! “Αιδώς Αργείοι”!
Υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας συμμετέχοντας μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 26ης Νοέμβρη!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio