Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης||Γενική Συνέλευση

Λόγω της πανδημίας η αυριανή γενική συνέλευση του σωματείου θα γίνει διαδικτυακά μέσω skype. Όπως πάντα οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές για όλα τα μέλη.

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμους και διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες καταργείται στην πράξη το 8ωρο, καθώς ο εργοδότης θα μπορεί να απασχολεί τον εργαζόμενο 10 ώρες την ημέρα, αλλάζοντας κατά το δοκούν την ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας, και θα του δίνετε το δικαίωμα αυτήν την υπερεργασία να την ισοφαρίζει με ρεπό σε βάθος εξαμήνου (η εμπειρία μας λεει πως αυτό δεν θα γίνετε) και ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης. Παράλληλα περνά νόμους που ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Εν το μεταξύ και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά και πρωτόγνωρα πράγματα μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, ο νέος κρατικός προϋπολογισμός μειώνει τις δαπάνες για την υγεία.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, με αφορμή την απεργία που κηρύχτηκε για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη και τις αποφάσεις για συμμετοχή που πάρθηκαν από τα μεγαλύτερα εργατικά κέντρα της χώρας, να συζητήσουμε την κατάσταση στα εργασιακά, να μας μεταφέρετε την εμπειρία σας, να προγραμματίσουμε την δράση του σωματείου.

Το link για την αυριανή συνέλευση είναι

https://join.skype.com/f3zrdemJfpWh

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio