ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ||Προσλήψεις από το Δήμο, με κριτήρια από το γραφείο του Δημάρχου…

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η εργαλειοποίηση του Covid από τα επιτελεία της, όρισαν το Δήμαρχο , να εκτελεί χρέη ΟΑΕΔ, ΑΣΕΠ, ελέγχου εκκαθαριστικού και δεν ξέρουμε τι άλλο , προκειμένου οι ψηφοφόροι του νυν και εν δυνάμει να βρουν δουλειά στο δήμο .

Αυτήν την πολιτικά ανήθικη πρακτική πρόσληψης εργαζομένων μέσω του γραφείου του , αξιοποιεί ο κ. Κάρματζης και μάλιστα για ολιγόμηνης διάρκεια σύμβασης.

Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις…

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τον τρόπο που αξιοποιεί την εξουσία που του δόθηκε. Άλλωστε και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν, η αλήθεια είναι με διαφορετικό «τακτ», μιας και είχαν φτιάξει τη «μονομετοχική» για αυτές τις δουλειές.

Πέρα από το ηθικό κομμάτι του εγκλωβισμού εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας των ψίχουλων, για τις οποίες μάλιστα θα πρέπει να είναι και ευγνώμονες οι «τυχεροί» που θα επιλεγούν. Το ζήτημα που προκύπτει είναι για τον τρόπο που επιλέγονται, οι «τυχεροί» και προφανώς ο τρόπος- λόγος που απορρίπτονται οι άτυχοι(;).

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες στο Σωματείο μας για το τι γίνεται με αυτές τις προσλήψεις ειδικά σ αυτή την περίοδο που η ανεργία έχει φουντώσει με το πρόβλημα της πανδημίας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: με ποια κριτήρια ο Δήμαρχος προσλαμβάνει; Αν και εφόσον υπάρχουν κριτήρια γιατί δεν τα κοινοποιεί; Γιατί οι απορριπτέοι δεν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν το λόγο που απορρίφθηκαν, μιας και δεν γνωρίζουν τα μόρια τελικά που συγκέντρωσαν αλλά και ούτε τη θέση που κατέλαβαν;

Εν κατακλείδι, είμαστε σίγουροι ότι θα σκίσουν όλοι της δημοτικής αρχής τα ρούχα τους για τη διαφάνεια που διέπει απ’ άκρη σ’ άκρη τις κινήσεις του Δημάρχου και ο ίδιος θα ισχυριστεί -ενδέχεται με δάκρυα- ότι προσλαμβάνει με βάση τον πόνο των δημοτών του, μόνο που ακόμα κι αυτός μετριέται όχι με την ψήφο, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια που αγνοεί και αγνόησε, όταν προσέλαβε το προσωπικό για τη μέτρηση των επιπλέον τετραγωνικών. Για να μη μιλήσουμε για την άλλη προκήρυξη που δεν έμεινε στο «διαύγεια» παρά μερικές ώρες και εν τέλει εξαφανίστηκε, μιας και του τη δω δημοσιοποιήθηκε και στα τοπικά μέσα. Φαίνεται όμως ότι κι αυτό έγινε για τα μάτια του κόσμου… Για τον φερετζέ της χαμένης τιμιότητας της δημοτικής αρχής .

Όταν λοιπόν, «οι χορτάτοι επιλέγουν ποιος θα πεινάσει, οι πεινασμένοι το φαΐ τους πάνω από το τραπέζι να το ψάξουν πρέπει κι όχι κάτω από την ποδιά των χορτάτων»…

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio