ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ||Απάντηση σε Ανδριώτη για κυριακάτικη αργία και μεθοδεύσεις Περιφερειακής Ενότητας (βίντεο)

Ο “ρεαλισμός” των μεγαλοεργοδοτών, των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών Αρχών, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και της κυρίας Ανδριώτη είναι γνωστός και δηλωμένος εδώ και πολύ καιρό σχετικά και με το θέμα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και της περαιτέρω ελαστικοποίησης των ωραρίων, για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα από τον ιδρώτα των εργαζόμενων και από τα λουκέτα των μικροκαταστηματαρχών.

Προφανώς και η “ρύθμιση” που ετοιμάζει η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας δεν έχει καμία σχέση με την “ΕΒΓΑ” της γειτονιάς, όπως προφασίζονται για αν “θολώσουν τα νερά”, καθώς αυτό είναι εδώ και πολύ καιρό ρυθμισμένο! Αυτό που πασχίζουν τώρα να “ρυθμίσουν” είναι το πώς μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα καταπατήσουν και αυτά τα δικαιώματα των εργαζομένων, κάνοντας τους ακόμα πιο φτηνούς (πιο ανταγωνιστικούς θα έλεγαν εκείνοι…) και τους μικροκαταστηματάρχες παρελθόν, καθώς δε θα μπορέσουν να σταθούν στον ανταγωνισμό! “Ρύθμιση” την οποία η μεγαλοεργοδοσία μεθοδεύει εδώ και πολλά χρόνια!

Εξάλλου, θυμίζουμε στην κυρία Ανδριώτη την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Ζορμπά, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16 Φλεβάρη 2020. Μεταξύ άλλων είπε πως ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και πως δε γίνεται σε αυτό το περιβάλλον να είναι κλειστά τα καταστήματα της Κυριακές αν υπάρχουν τουρίστες, αν δηλαδή το επιτάσσει η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να του πιστώσουμε βέβαια ότι αναγνώρισε πως εμείς, οι εργαζόμενοι είμαστε η βαριά βιομηχανία του τόπου και πως δεν θέλει να κακοπερνάμε ΟΜΩΣ θα πρέπει, όπως είπε, να είμαστε ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ και έτσι να κακοπερνάμε…!

Τον “ρεαλισμό” τους λοιπόν τον γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και τις “διαβουλεύσεις” τους. Το ίδιο εξάλλου είχαν κάνει και με άλλη σχετική απόφαση επέκτασης των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα, την οποία είχε φέρει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, του ΣΥΡΙΖΑ και που υπερασπίζεται και εφαρμόζει και η σημερινή της ΝΔ.

Στον δικό τους “ρεαλισμό” εμείς προτάσσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες για υγεία, για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας! Όλες αυτές τις ημέρες μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με την ανακοίνωση του Σωματείου στο χέρι και με άλλους πρόσφορους τρόπους, λαμβάνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, ενημερώνουν τους συναδέλφους για το νέο γύρω επίθεσης της Περιφερικής Αρχής, της Κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας! Τους λέμε λοιπόν ότι κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή και θα την ακούσουν πολύ δυνατά!

Αποκαλυπτικό απόσπασμα από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 16/2/2020

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio