Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου||ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

* Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

* Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

* Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

* Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

* Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των οικογενειών μας!

Τα Σωματεία που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους και όλο το λαό ότι απορρίπτουμε τον προϋπολογισμό που έφερε η κυβέρνηση για το 2021. Πρόκειται για αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που δεν ικανοποιεί ούτε τις βασικές ανάγκες μας, ενώ φορτώνει στις πλάτες μας ξανά τη νέα κρίση στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, μειώνεται ο προϋπολογισμός στην Υγεία κατά 572 εκατομμύρια εν μέσω πανδημίας! Δηλαδή, όχι μόνο δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά απαξιώνεται ακόμα περισσότερο σε υποδομές και προσωπικό, ενώ οι εργαζόμενοι και ο λαός καλούνται να πληρώσουν ακόμα περισσότερα μέσω της περαιτέρω εμπορευματοποίησης του αγαθού της Υγείας.

Επίσης, αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, που είναι οι πιο άδικοι και πλήττουν τους ήδη χειμαζόμενους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, όπως και τα έσοδα από τη φορολογία φυσικών προσώπων. Στην ουσία οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν άλλη μια φορά το μάρμαρο. Επιπλέον, μειώνεται ακόμη περισσότερο η δαπάνη για τα επιδόματα ανεργίας, αφήνοντας όλο και περισσότερους ανέργους χωρίς καμία βοήθεια και ενώ η ανεργία μεγαλώνει.

Τέλος, και στην Παιδεία, ο τακτικός προϋπολογισμός έχει οριακή μείωση, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει για άλλη μια χρονιά σε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, πόσο μάλλον τώρα που χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα για να βοηθηθούν τα παιδιά μας, μετά και την περιπέτεια με την τηλεκπαίδευση και τα κενά που αφήνει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της ικανοποίησης των αναγκών τους στα χέρια τους. Εμείς που παράγουμε και προσφέρουμε στην κοινωνία μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε να ζήσουμε καλύτερα, σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας του 2021. Να μην επιτρέψουμε να μας απαξιώνουν. Με συμμετοχή στα Σωματεία μας, με ενωτικούς διεκδικητικούς αγώνες για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Απαιτούμε:

  • Αύξηση των δαπανών για την Υγεία, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Πραγματική αναβάθμιση και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

  • Ελέγχους και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με μαζικά δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους.

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.

  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, με μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού (εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες) και δημιουργία κατάλληλων, σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων. Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με 15 μαθητές ανά τάξη, μέτρο που βοηθάει συνολικά την αναβάθμιση της παιδείας.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ από τα είδη πρώτης ανάγκης (διατροφή, νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, πετρέλαιο και λοιπά μέσα θέρμανσης κλπ.) και μείωση των έμμεσων φόρων. Να φορολογηθεί η μεγάλη περιουσία και οι έχοντες.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio