Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας||Για την Κυριακή 3 Γενάρη

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν βρει την πανδημία ως χρυσή ευκαιρία για να τελειώνουν μια και καλή με τις Κυριακές, τις Αργίες, το 8ωρο και γενικότερα κάθε εργατική μας κατάκτηση. Αντί να παίρνουν μέτρα για την προστασία της υγείας μας ισοπεδώνουν τα πάντα, γυρνώντας μας 100 χρονιά πίσω και καταδικάζοντας μας σε δουλειά με όρους που μας εξοντώνουν. Εδώ και χρόνια προετοιμάζουν τη δουλειά 7ήμερες την εβδομάδα, 12ώρες την ημέρα κάτι που οι εμποροϋπάλληλοι το ζούμε ήδη στο πετσί μας με 10ώρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Η αργία της Κυριακής ξηλώνεται μεθοδικά. Δεν έχουν αφήσει Κυριακή για Κυριακή όρθια. Τώρα βάζουν στο στόχαστρο και την 1η Κυριακή του χρόνου 3 Ιανουαρίου.

Στο σωματείο μας φτάνουν καταγγελίες για προγράμματα ακόμα και σε μέρες επίσημων Αργιών 25 και 26 Δεκέμβρη και 1 Γενάρη για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ θεωρείται αυτονόητο η εργασία σε ημέρες που χρόνια τώρα έχουν καθιερωθεί ως κατ΄ έθιμων αργίες όπως είναι η 2η ημέρα του χρόνου και η Καθαρά Δευτέρα.
Εμείς οι εμποροϋπάλληλοι ξέρουμε καλά ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας, στο ωράριο μας , στις Κυριακές και τις Αργίες είναι βαρέλι δίχως πάτο και η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας, η οργάνωση της πάλη μας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, τη νομοθετική κατοχύρωση της, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας και τη κάλυψη των αναγκών μας.

Το 2021 ας κάνουμε το βήμα περισσότεροι συνάδελφοι σπάζοντας το φόβο και την απογοήτευση και ας δυναμώσουμε το δικό μας όπλο, το σωματείο μας απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς θα βρεθεί σε εργασιακούς χώρους καλώντας τους εμποροϋπαλλήλους να σηκώσουν το ανάστημα τους, να δυναμώσουμε τον συλλογικό μας αγώνα για μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας.

Καλή χρόνια με υγεία και δύναμη σε όλους τους συναδέλφους και στις οικογένειες τους.
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ 2021 ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio