Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου||Διαδικτυακή σύσκεψη της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, την Παρασκευή 8/1, στις 19:00.

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες ,

Όσο και τα πράγματα να παρουσιάζονται διαφορετικά, όσο και να ακούγεται ότι το σημερινό ΚΥΤ «είναι καλύτερο από αυτό της Μόριας», η αβάστακτη πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά καθιστά αυτές τις δηλώσεις πιο εξοργιστικές από ποτέ.

Ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και εντείνονται. Τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς μας πολλαπλασιάζονται, ανασφάλεια των ολιγόμηνων συμβάσεων ή της συνέχειας των προγραμμάτων, καθυστερήσεις πληρωμών, απαράδεκτες συμβάσεις που μεταβάλλονται μονομερώς προς το χειρότερο, πίεση και τρομοκρατία. Τωρινό παράδειγμα η μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων από ΜΚΟ, όπου ύστερα από καταγγελία του σωματείου μας στην Επιθεώρηση Εργασίας καταβλήθηκε μετά από λίγες ώρες.

Έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι η μόνη λύση είναι η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων. Μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, σταθερό ωράριο και δουλειά με δικαιώματα.

Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του

Μέσα από την Ενωσή Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας για να αντιπαλέψουμε όλους όσους προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους στο Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό, σε διαδικτυακή σύσκεψη την Παρασκευή 8/1στις 19:00

Το link για τη σύσκεψη μέσω Zoom είναι: https://t.ly/p1bn

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio