ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ||Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα μας, στοχοποιώντας αυτή τη φορά την δημόσια εκπαίδευση. Μετά την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με προσλήψεις τρίμηνης διάρκειας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας από τον covid-19, τον εμπαιγμό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών με το συνεχές άνοιξε-κλείσε των σχολείων και την τηλεκπαίδευση, την εφαρμογή δηλαδή πολιτικών κόστους-οφέλους, επεκτείνει τον σχεδιασμό της για την δημιουργία των Πανεπιστημίων ΑΕ. Νομοθετεί νέους φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ολοκλήρωση των σπουδών.

Αδιαφορεί για τα χρόνια προβλήματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που είναι συνέπεια της υποχρηματοδότησης. Συνδέει τις σχολές με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υποτάσσουν τα προγράμματα σπουδών και έρευνας στις ανάγκες των μονοπωλίων, αυξάνουν την εκμετάλλευση του επιστημονικού προσωπικού και είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις λαϊκές ανάγκες.

Εντατικοποιεί την καταστολή με τη σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με δύναμη 1000 αστυνομικών και κόστος ίδρυσης 30 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή στοχοποιεί το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, που παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις και τον αγώνα για Υγεία, Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio