Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας||Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον τίμιο και καθαρό αγώνα τους. Η κάθοδος των τρακτέρ στις πλατείες και τους δρόμους για άλλη μια χρονιά δείχνει την όξυνση των προβλημάτων και αναδεικνύει την έλλειψη διάθεσης για επίλυσή τους από την κυβέρνηση.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, οι πλημμύρες με καταστροφές να έχουν υποστεί πάνω από 500.000 στρέμματα στο νομό μας έχουν φέρει επιπρόσθετα προβλήματα επιβιώσεις στον αγροτικό κόσμο του νομού μας. Παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής, οι εκτιμήσεις από των ΕΛΓΑ σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν μόλις στο 30%, ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία των αιτήσεων για τον αγροτικό εξοπλισμό δεν έχει αποζημιωθεί ακόμα. Ταυτόχρονα 4 μήνες μετά τις καταστροφές από τον ΙΑΝΟ με ευθύνη της κυβέρνηση, δήμων και περιφέρειας, τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού μας σε ορισμένες περιοχές είναι πρόχειρα, με αποτέλεσμα να έχουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωρία του νομού μας και καταστροφές σε χωράφια.
Τα μέτρα που πήρε ως τώρα η κυβέρνηση για του αγροκτηνοτρόφους είναι ψίχουλα μπροστά στα δεκάδες δις ευρώ που μοιράζει σε εφοπλιστές, εμποροβιομήχανους και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους πχ αεροπορικές εταιρίες, εργολαβικές εταιρίες μέσω διοδίων, στους τραπεζίτες, κλινικάρχες και καναλάρχες κ.α.
Η πάλη των αγροτών για την επιβίωσή τους και η σύγκρουσή τους με αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει είναι και δική μας υπόθεση.

Άλλωστε δε χωρά καμία αμφιβολία ότι είναι το ίδιο σύστημα που γεννά τα προβλήματα τόσο στους αγρότες όσο και στους εμποροϋπαλλήλους, στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, στις γυναίκες κλπ. Για το λόγο αυτό λοιπόν χρειάζεται και κοινή συμπόρευση όλων των παραπάνω, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και τους εξαθλιώνουν – εξαφανίζουν. Ο ρόλος της Ε.Ε. είναι καθοριστικός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η χώρα και η ζωή του καθενός από εμάς. Καθοριστική επίσης και η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και υλοποιούν Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι κλπ.

Απέναντι σ’ αυτό το μέτωπο να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο, αυτό της λαϊκής συμμαχίας για την διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

idyp-karditsas.blogspot.gr/
[email protected]

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio