Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας||Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ ΙΙ” στη ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις ΜΚΟ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλει την ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ που έχει αφήσει απλήρωτους τους συναδέλφους στο πρόγραμμα ” Εστία 2″ τους τελευταίους μήνες, καθώς δεν έχει καταβάλει την μισθοδοσία του Δεκεμβρίο, ενώ δεν προβλέπεται ούτε ο Γενάρης, αφού με περίσσιο θράσος η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ τους ενημέρωσε ότι θα πληρωθούν μέχρι τίς 15/02/21, χωρίς καν να αποσαφηνίζουν αν θα πάρουν και τους δύο μισθούς και το επίδομα αδείας που δικαιούνται από την προηγούμενη σύμβαση που έληξε τον Δεκέμβριο.

Η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ, αλλά όπως και όλες οι ΜΚΟ, απαντάνε πάντα με την γνώριμη τακτική, με ασάφεια για τους λόγους της καθυστέρησης και πετώντας πάντα το μπαλάκι στον εκάστοτε χρηματοδότη και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Εν τω μεταξύ σε όλο αυτό το διάστημα οι απαιτήσεις της ΜΚΟ και του υπουργείου είναι αμείωτες και καλούνται οι συνάδελφοι να δουλεύουν σε συνθήκες ανασφάλειας και υποστελέχωσης, καθώς το ίδιο το πρόγραμμα είναι κουτσουρεμενο και φτιαγμένο στη λογική του λιγότερου κόστους.
Δεν τους νοιάζει καν, αν οι συνάδελφοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους.
Για την σημερινή κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζοντας βέβαια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, λύνει τα χέρια της εργοδοσίας για τις επικείμενες αλλαγές που φέρνει όπως αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 10ωρη δουλειά, την παραπέρα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το πάγωμα του κατώτερου μισθού στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα κ.α.
Ευθύνες βαραίνουν τόσο την ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ όσο και το Υπουργείο που αφήνουν για ακόμα μια φορά απλήρωτους τους συναδέλφους και τους πρόσφυγες χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και μέριμνα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα του καπιταλιστικού συστήματος που αντιμετωπίζει τα εργασιακά δικαιώματα, την υγεία και την πρόνοια ως κόστος.
Διεκδικούμε:
– Άμεση καταβολή των δεδουλευμενων των εργαζομένων
– Σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
– Πληρωμή των υπερωριών και όχι να ισοφαριζονται με ρεπό
– Μέτρα για να υποχρεώνονται οι εργοδότες να πληρώνουν στην ώρα τους, τούς μισθούς των εργαζομένων και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να σταματήσει το αισχος της απλήρωτης δουλειάς.
– Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
– Να μην νομοθετηθεί το αισχος του 10ωρου εργασιμου χρόνου.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio