Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά|| Παρέμβαση για την ανάκληση απόλυσης στο ΑΒ Κερατσίνιου

Ο Σύνδεσμος υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων Πειραιά πραγματοποίησε παρέμβαση την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε κατάστημα του ΑΒ στο Κερατσίνι, απαιτώντας από την διεύθυνση να πάρει πίσω τον συνάδελφο μας όπου εργαζόταν στο κατάστημα.

Ο συνάδελφος, μετά από δύο τρίμηνες συμβάσεις, είδε να ανοίγει η πόρτα της ανεργίας αφού όπως μας είπε η διεύθυνση «δεν πληρούσε τα κριτήρια». Συνεχίζοντας την προσπάθεια της να υπερασπιστεί την επιλογή της, η διεύθυνση, δεν μας έκρυψε όμως ότι δεν θα προσλάβει κάποιον άλλο στην θέση του συναδέλφου, δείχνοντας ότι η διακοπή της σύμβασης με τον συνάδελφο είχε να κάνει με την κερδοφορία της και όχι με την απόδοση του συναδέλφου.

Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι εμποροϋπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ στενάζουν, με τις ελλείψεις σε προσωπικό να είναι έκδηλες. Σε αυτές τις συνθήκες που θα έπρεπε για λόγους υγείας να παίρνονται επιπλέον μέτρα για να είμαστε ασφαλείς, η εργοδοσία δεν διστάζει να πετάει συναδέλφους εκτός δουλειάς. Πατώντας πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο και τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο που έχουν θεσπίσει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βρίσκει την ευκαιρία να οργιάζει στους χώρους δουλειάς.

Φτάνει πια! Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Οργανωμένα και συλλογικά απαντάμε, σπάμε την τρομοκρατία, απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Να γυρίσει τώρα ο συνάδελφος μας στον χώρο δουλειάς.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio