ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ||ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ 4:30μμ, ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ

Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση
Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας,
στην κρατική βία και καταστολή!

Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας, για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας με τους εργαζόμενους να μετρούν τα χτυπήματα στα δικαιώματα και το εισόδημά τους ενώ πρέπει να παλεύουν καθημερινά για την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Το δημόσιο σύστημα υγείας παρέμεινε γυμνό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες την περίοδο της πανδημίας. Τεράστιες ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, και εξοπλισμού ενώ την ίδια στιγμή έχει μετατραπεί σε σύστημα που αντιμετωπίζει μόνο μία νόσο. Οι ανάγκες του λαού για υγεία, για θεραπείες, χειρουργεία μπαίνουν και αυτές σε καραντίνα. Κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία και μόνο ένα μέρος παίρνει έστω αυτό το πενιχρό επίδομα. Το εισόδημα των εποχικών εργαζομένων που στην περιοχή μας αποτελούν την πλειοψηφία έχει καταποντιστεί. Άλλοι συνάδελφοι είναι στο μπες βγες από την αναστολή σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Οι συνάδελφοί μας στα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, έχουν γίνει λάστιχο ενώ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου. Ήδη σε μεγάλες αλυσίδες θρηνούμε νεκρούς εμποροϋπαλλήλους.

Όλοι καθημερινά αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να μας κόψουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, την ίδια ώρα που ο μόνος τρόπος να μην αποκοπούν τα παιδιά μας από το σχολείο είναι μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Ενοχοποιούν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ότι διασπείρουν τον ιό, γιατί μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στα κέρδη των αφεντικών.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Οι εικόνες που βλέπουμε από τις γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, άλλων περιοχών με τις δυνάμεις καταστολής να χτυπούν, να τρομοκρατούν, να βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία είναι εξοργιστικές.

Αυτή η μορφή βίας δεν είναι η μοναδική είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου! Οι εργαζόμενοι είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τη βία της ανασφάλειας, τη βία της απόλυσης, τη βία του να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Και σε αυτές τις μορφές βίας λέμε ως εδώ!

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά μπορούμε να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των σωματείων και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, μέχρι και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

▪ Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
▪ Πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου της Ρόδου, των κέντρων υγείας, όλων των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
▪ Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στο νοσοκομείο, στα σούπερ μάρκετ, στη δημοτική συγκοινωνία και τα ΚΤΕΛ, στα σχολεία και το πανεπιστήμιο.
▪ Οργανωμένος έλεγχος και καμιά χαλάρωση των πρωτοκόλλων στα μεγάλα ξενοδοχεία με την έναρξη της σαιζόν, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.
▪ Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων. Μέτρα ανακούφισης από λογαριασμούς
▪ Καμιά απόλυση, καμιά μείωση των μισθών.
▪ Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio