Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας||ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 12Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!

Το παράρτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο Περιστέρι, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του παραρτήματος Περιστερίου Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικόν καθώς και του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής συμμετέχει και καλεί μαζικά τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο στις 20/3, στις 12μμ στην πλ. Δημαρχείου.

Ένας γεμάτος χρόνος πέρασε από την έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Παράλληλα, αυτό που μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο είναι ότι δεν ενίσχυσε το Νοσοκομείο “Αττικόν” με γιατρούς, δημιουργία νέων ΜΕΘ, ενώ δίνει πλούσια δωράκια σε ιδιωτικές κλινικές ώστε να «ενισχύσουν» την μάχη για τον κορονοϊό.

Στη Δυτική Αττική το αυστηρό lockdown που επέβαλε στον λαό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αφού δεν πήρε μέτρα στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες. Οι εμποροϋπάλληλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αφού η κατάσταση μέσα στα σουπερ μάρκετ, αποθήκες και γραφεία είναι ανεξέλεγκτη. Τα κρούσματα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τα μέτρα προστασίας μπροστά στην κερδοφορία έχουν πάει περίπατο. Η εργοδοσία εξακολουθεί να αποκρύπτει τα κρούσματα και οι εργαζόμενοι ενημερώνονται από στόμα σε στόμα. Αποδεικνύεται καθημερινά πως τα μόνα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται είναι αυτά της διασποράς του ιού, αφού συνάδελφοι μας εξακολουθούν να μεταφέρονται από κατάστημα σε κατάστημα.

Μας κοροϊδεύουν ότι όλα γίνονται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα! Μόνο οργή μπορούν να μας προκαλέσουν όταν με τα βάση τα πρωτόκολλά τους μετράμε 2 νεκρούς συναδέλφους μας, εκατοντάδες νοσούντες και πολλούς που νοσηλεύονται. Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει ότι οι συνάδελφοί μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν υποκείμενα νοσήματα αναγκάζονται να συνεχίζουν να δουλεύουν είτε γιατί πιέζονται από την εργοδοσία είτε γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το χαρτζιλίκι των 534€.

Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει το γεγονός ότι εδώ και 1 χρόνο πάμε κάθε μέρα στη δουλειά μας χωρίς να ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας υγιείς, και με τον φόβο μην κολλήσουμε και τις οικογένειές μας. Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει ότι ακόμα και αυτά τα λίγα μέτρα προστασίας, που κάτω από τη δική μας παρέμβαση έχουν παρθεί, δεν τηρούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 1 ανά 25τ.μ ενώ μέσα σε αυτούς δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι!

Η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας! Αξιοποιεί το lockdown για να προχωρήσει σε επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και να μην κουνηθεί φύλλο. Υπηρετεί τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και είναι έτοιμη να δώσει την χαριστική βολή στο 8.ωρο, την Κυριακάτικη Αργία, την κατάργηση των υπερωριών, παρεμπόδιση της οργανωμένης διεκδίκησης.

Την ίδια ώρα δυναμώνουν την καταστολή. Τα ΜΑΤ και οι ΔΕΛΤΑδες παρελαύνουν στους δρόμους και τις πλατείες για να μας τρομοκρατήσουν, χτυπούν, βρίζουν, τρομοκρατούν εργαζόμενους ακόμα και μαθητές! Κόβουν πρόστιμα στους εργαζόμενους που γυρνούν από την δουλειά τους και αφήνουν άθικτους τους εργοδότες που έχουν την ευθύνη για τη διασπορά του ιού μέσα στους χώρους δουλειάς. Δεν μας τρομάζουν!

Το σωματείο μας όλο αυτό το διάστημα δεν έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας βγήκε μπροστά, πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Καθημερινά παρεμβαίνει σε χώρους δουλειάς ανταποκρινόμενο στα καλέσματα και τις καταγγελίες των συναδέλφων, διεκδικεί, ενημερώνει, αποκαλύπτει την εγκληματική στάση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Όσα μέτρα έχουν παρθεί έως τώρα είναι κάτω από την πίεση και την ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων. Μόνο μέσα από την οργάνωση, τη συλλογική δράση, την μαζικοποίηση του σωματείου μας μπορούμε να απαντήσουμε!
Απευθύνουμε κάλεσμα:

Σε σένα που τα βγάζεις πέρα δύσκολα, με μισθούς πείνας, που είσαι σε αναστολή εργασίας και παίρνεις επιδόματα ψίχουλα
Σε σένα που το ωράριο σου είναι λάστιχο, δουλεύεις τις Κυριακές, δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για σένα και την οικογένειά σου.
Σε σένα τρέμεις όταν πας στη δουλειά για το αν θα γυρίσεις σπίτι σου υγιής
Σε σένα που νοιώθεις απογοήτευση με την κατάσταση, που ενώ είσαι προσεκτικός και τηρείς τα προβλεπόμενα μέτρα, βλέπεις τις θυσίες σου να μην πιάνουν τόπο.

ΩΣ ΕΔΩ! Τώρα είναι η ώρα να ακολουθήσεις το δρόμο του οργανωμένου αγώνα. Δεν χωράει άλλη αναβολή! Τίποτα δεν έχει τελειώσει, οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι οι νόμοι τους σπάνε στην πράξη, έχουμε τη δύναμη να τους κάνουμε κουρελόχαρτα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση.
• Να σταματήσει τώρα το αίσχος των μετακινήσεων των εργαζομένων.
• Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
• Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.
• Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, γραφείων, αποθηκών από εξειδικευμένα συνεργεία – Καθαριότητα καθ’όλη την διάρκεια λειτουργίας.
• Αυστηρή τήρηση του αριθμού πελατών ανά τ.μ.
• Γιατρός εργασίας σε κάθε κατάστημα.
• Να δοθεί άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3, 12ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio