ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο του λιανεμπορίου, στεκόμαστε δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικρομαγαζάτορες που βλέπουν την ζωή και το βιός τους να καταστρέφεται. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας την πανδημία, κάνει ότι είναι δυνατό για να ξεπαστρέψει τους μικρούς εμπόρους.

Διακηρυγμένος  στόχος της, η μείωση της <διασποράς> στη αγορά, ώστε να αφήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της ελεύθερο για κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου. Εφαρμόζοντας τους νόμους και  τις κατευθύνσεις που ακολουθεί η ΕΕ σε όλη την Ευρώπη, οδηγεί σε βίαιο κλείσιμο την μεγάλη πλειοψηφία των μικρών μαγαζιών.

Με την υπερφορολόγηση, την έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, που από κοινού η ΝΔ ψήφισε με την <πρώτη φορά Αριστερά> του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί το σύνολο των μικρών μαγαζιών στο λουκέτο, γίνεται μαζικό  <ξεσκαρτάρισμα> της αγοράς.

Η πανδημία είναι μόνο η αφορμή. Την ώρα που δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας για τα μικρά καταστήματα, η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια στους μεγάλους ομίλους (Aegean 120 εκατ., Όμιλος Φουρλή 70 εκατ., κ.τ.λ), διασωληνώνει (αντί να επιτάξει) με ζεστό κρατικό χρήμα τις ιδιωτικές κλινικές ταΐζοντας τα παράσιτα της ιδιωτικής υγείας, αγοράζει Rafale για να συνοδεύουν φρεγάτες του γαλλικού πολεμικού ναυτικού σε επιχειρήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, εξοπλίζει την αστυνομία, ξοδεύοντας τεράστια ποσά, για αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΓΟΡΑ

Τα μικρά μαγαζιά της πόλης μας δεν είναι εστίες διασποράς! Εστίες διασποράς είναι οι μεγάλοι χώροι δουλειάς του λεκανοπεδίου (Πίνδος, Νιτσιάκος κ.τ.λ.), όπου η ιχνηλάτηση, η εποπτεία και οι έλεγχοι  είναι απλά ανύπαρκτοι, όπου οι συνθήκες και τα ωράρια εργασίας (από 10ωρο και βάλε) αποτελούν θερμοκήπιο για την διάδοση και την εξάπλωση του κορονοϊού.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

Να παρθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Να ανοίξει η αγορά, με την ευθύνη για την ομαλή, ασφαλή και με όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την υγεία και ασφάλειά μας μέτρα, να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του κράτους. Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε. Ο λαός και υπεύθυνος είναι, και θέλει, και ξέρει να προστατεύεται.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας. Ενώνουμε την φωνή μας με τους εμποροβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους, διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας τους από τις επιπτώσεις της κρίσης και της πανδημίας.

ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

   

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio