ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

     Μέσα στη νύχτα πληροφορηθήκαν οι εργαζόμενοι της πόλης μας πως τελικά… δεν ανοίγουν τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου. Η συγκεκριμένη… γυριστή της κυβέρνησης αποτελεί άλλη μια απόδειξη του τί σημαίνει να παίρνεις μέτρα μπροστά στην πανδημία με γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την προστασία του λαού. Τα άνοιξε-κλείσε γίνονται επειδή:

  • Δεν πάρθηκε το παραμικρό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Όλοι θυμόμαστε τους υγειονομικούς, και μαζί τους εκατοντάδες σωματεία, να ζητούν από πέρυσι το Μάρτη να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, να γίνουν προσλήψεις γιατρών, να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές. Αντίθετα σε όλα, η κυβέρνηση μείωσε κι άλλο τον προϋπολογισμό της για την Υγεία!
  • Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ούτε φτάνουν για τον περιορισμό της μετάδοσης στους χώρους δουλειάς, ούτε όμως και ελέγχεται η τήρησή τους. Τελευταίο παράδειγμα, κατάστημα του Σκλαβενίτη, όπου τηρώντας όλα τα μέτρα της κυβέρνησης… «εξασφάλισε» τη διασπορά του ιού σε τουλάχιστον 22 εργαζόμενους.
  • Χιλιάδες εργαζόμενοι ζούμε με τα επιδόματα φτώχειας των 534€, δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε δουλειά, μικροί αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν τα μαγαζιά τους, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες συνεχίζουν να κερδοφορούν και επιδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ.

Όσο η αντιμετώπιση της πανδημίας περνάει μέσα από τα γραφεία του ΣΕΒ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα ζούμε παραλογισμούς με ακορντεόν, αυτοδιαγνώσεις με self test και με διασωληνομένους εκτός ΜΕΘ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πως θα ανοίξει η αγορά, αν θα παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας.

Όχι, η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ανίκανη.

  1. Συνεχίζει να περνά μέτρα που οι εργοδότες ζητούν χρόνια τώρα σχετικά με την κατάργηση του 8ώρου, της συνδικαλιστικής δράσης, του σταθερού χρόνου εργασίας.
  2. Ενίσχυσε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ενάντια στους εργαζόμενους, τους φοιτητές, όλο το λαό
  3. Μοίρασε με εξαιρετική ακρίβεια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τα δισεκατομμύρια από την ΕΕ, που είναι χρήματα του λαού, βγαλμένα από τους φόρους και τη δουλειά του.
  4. Εξασφάλισε νέα προνόμια στους εμπόρους της υγείας, ενάντια στο δικαίωμα του λαού στην πρόληψη και την περίθαλψη.

Για αυτό είναι επικίνδυνη!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Όποτε και αν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, κυβέρνηση και εργοδότες ετοιμάζουν μια εργασιακή κόλαση για όλους μας. Ήδη αρχίσαν τα μηνύματα «ενότητας» από τους εργοδότες, πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες, πως η οικονομική κρίση μας χτυπάει όλους το ίδιο.

Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους.

Κάνενας εργαζόμενος στο εμπόριο μην μείνει μόνος απέναντι στον εργοδότη του. Από σήμερα όλοι στο σωματείο μας, για να προστατεύσουμε τη δουλειά μας, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Δεν θα θυσιάσουμε ούτε την υγεία μας, ούτε την εργασία μας για τα κέρδη τους.

Συνάδελφε μην χάνεις χρόνο! Έλα άμεσα σε επαφή με το σωματείο σου. Διεκδίκησε:

  • Καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.
  • Να γυρίσουμε όλοι στη δουλειά, με πλήρες και σταθερό ωράριο, και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.
  • Να δοθεί με ευθύνη της εργοδοσίας το δώρο Πάσχα στο σύνολό του.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ από το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό με ευθύνη της εργοδοσίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της πόλης. Κανένας άρρωστος, είτε από covid είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας, εκτός νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

Τηλ.6987697179, 6986075810

Email: [email protected]

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio