ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Στάση Εργασίας στις 22 Απρίλη και κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας

Όλοι στην στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Απριλίου 12:00 με 16:00 και στην συγκέντρωση στη 1μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας

Δε μένουμε θεατές στο τσάκισμα της ζωής μας. Όχι στα νέα μέτρα-κόλαση που δυναμώνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, καταργούν το 8ωρο, απελευθερώνουν πλήρως τις ατομικές συμβάσεις, απογειώνουν τις υπερωρίες και την απλήρωτη εργασία.

Ένα χρόνο τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φοβερά αδιέξοδα για το πώς θα τα φέρουμε βόλτα. Από τη μία οι εργαζόμενοι στα super market που οι αντοχές μας έχουν μηδενιστεί και από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο που είμαστε αντιμέτωποι με όλες τις μορφές εξαθλίωσης (αναστολές, μείωση μισθών, ανεργία).

Συνάδελφε σπάσε το φόβο. Μόνο συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Οργανώσου στο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, πάλεψε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Στις 22 Απρίλη απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας και οργανωμένο έλεγχο εξάπλωσης του ιού στους χώρους δουλειάς για να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, να σταματήσει το αίσχος των 534€. Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, επίταξη – χωρίς αποζημίωση – του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στις 22 Απρίλη απαντάμε στην επιδίωξη της κυβέρνησης, λίγες εβδομάδες πριν την πρωτομαγιά, να φέρει στην βουλή τα κατάπτυστα νομοσχέδια που σμπαραλιάζουν ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει δεκαετίες πριν το 8ωρο, την ασφαλιστική τους προστασία και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Μας φοβούνται, για αυτό θέλουν μαζί με τις αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, εμπόδια στην συλλογική συζήτηση των εργαζομένων  στα σωματεία τους, στην λήψη απόφασης για απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο λέμε ως εδώ. Στις 22 Απρίλη, συλλογικά και οργανωμένα, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του εμπορίου στην Αττική δίνουμε την απάντησή μας. 

Το ΔΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio