ΣΙΥΝΠ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ): Πέμπτη 22 Απρίλη – Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Market in

Πέμπτη 22 Απρίλη, 11πμ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Market in

 

Τα κέρδη τους – οι νεκροί μας!

βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

ένα χρόνο τώρα, εν μέσω πανδημίας, κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν ξεσαλώσει. Με γνώμονα τα πρωτόκολλα της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού μας έχουν αφήσει εκτεθειμένους στον ιό, με ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία μας, ενώ τα αφεντικά μας έχουν μπουκώσει στα κέρδη και στα προνόμια.

Συνάδελφοί μας σε σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα και στην Κατερίνη νοσούν καθημερινά, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων μας και η τρομοκρατία της εργοδοσίας, καλά κρατούν.

Τα εξαντλητικά ωράρια, ειδικά σε εορταστικές περιόδους, η δουλειά τις Κυριακές, τα κομμένα ρεπό θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όμως η πρεμούρα της κυβέρνησης να εξαργυρώσει τις επιταγές των μεγαλοεργοδοτών δε σταματάει εκεί.

135 χρόνια μετά τους αιματοβάμμενους εργατικούς αγώνες στο Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να μας δώσει τη χαριστική βολή με τη νομοθέτηση της 10ωρης υπερωριακής απασχόλησης. Εν έτει 2021, που η ανθρωπότητα έχει κάνει άλματα, έχουν το θράσσος να παρουσιάζουν τη 10ωρη απασχόληση ως εκσυγχρονισμό, επιβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Το λέμε όσο πιο καθαρά γίνεται. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν οτι θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό τερατούργημα. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε πληρώσει ακριβά το τίμημα της ανάπτυξης και της κρίσης τους. Ως εδώ!

Οργανώνουμε τα αγωνιστικά μας βήματα και βάζουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Δεν τους χαρίζουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

Στέλνουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία οτι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Þ Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.

Þ Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Þ Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών.

Þ Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

Þ Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα, καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος

Þ Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.

Þ Σταθερό ωράριο εργασίας: 8ωρο-5ήμερο-40ωρο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Þ Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Þ Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.

Þ Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio