ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ|| Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση των σωματείων εμπορίου Αττικής στο Υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των σωματείων Εμπορίου της Αττικής στο Υπουργείο Εργασίας απαντώντας αγωνιστικά στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και στην οξυμένη ανάγκη που υπάρχει ως σήμερα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Με το σύνθημα «τα κέρδη τους οι νεκροί μας» δηλώσαμε την αγωνιστική μας ετοιμότητα απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά που νομιμοποιεί το 10ωρο, που χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, που κάνει κόλαση τη ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο και σε κάθε κλάδο.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης κόψαμε και την τούρτα στον Υπουργό ευεργέτη μας. Στον Υπουργό του 10ωρου, που κυνηγάει με νύχια και με δόντια το 8ωρο και την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση. Δε μπορούσε να μείνει αναπάντητη αυτή η πρόκληση για τον superman των βιομηχάνων, μέσα σε συνθήκες που μετράμε νεκρούς.

Η σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση με στάση εργασίας δείχνει το δρόμο της ελπίδας. Η κατοχύρωση των σωματείων εμποροϋπαλλήλων στις συνθήκες της πανδημίας μέσα στους χώρους δουλείας, με τις δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων να φτάνουν καθημερινά δείχνει την ανάγκη να στεριώσουν καλύτερα τα ποδάρια του σωματείου σε κάθε χώρο δουλειάς, στα super market, στα πολυκαταστήματα, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά στην εργοδοτική επίθεση, στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων, στα κυβερνητικά νομοσχέδιο που είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα τους. 

6 Μάη, συνεχίζουμε αγωνιστικά ταξικά! Απεργούμε!

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας και απαντάμε αγωνιστικά στο δρόμο, ώστε να μη περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Πέμπτη 6 Μάη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio