Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»|| Κινητοποίηση για 22 Απρίλη, Μέρα Δράσης στο Εμπόριο

Κινητοποίηση έξω από το Market in πραγματοποίησε το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και τα ωράρια λάστιχο που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους, σωματικά και ψυχολογικά, στα όριά τους. 

Καταδίκασαν το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το οποίο νομοθετεί το απλήρωτο 10ωρο και κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν τα βήματά τους έτσι ώστε στην πράξη να μην επιτρέψουν την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα. 

Τα σωματεία απαίτησαν να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. 

Τόνισαν επίσης ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, 8ωρο-5μερο-40ωρο, στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν πληρώσει ακριβά το μάρμαρο τόσο της κρίσης όσο και της ανάπτυξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Τέλος απευθύνανε κάλεσμα για την οργάνωση των εμποροϋπαλλήλων και την προετοιμασία του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio