ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ|| Πρωτομαγιά 2021 – Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 6 Μάη και στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη

Γιορτάζουμε την εργατική πρωτομαγιά, στις 6 Μάη απεργούμε, απαντάμε στην επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοσίας να μας γυρίσουν 2 αιώνες πίσω. 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Δε θα ανεχτούμε σε έναν ήδη επιβαρυμένο κλάδο από τις ελαστικές μορφές εργασίας να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία παρελθόν. Στο εμπόριο με τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι καθεστώς και όχι επιλογή μας. Γελάνε και οι πέτρες με τα περί δήθεν “συμφωνίας εργαζόμενου  – εργοδότη και  συναίνεσης των εργαζομένων για την 10ωρη εργασία”  που ξεστόμισε ο υπουργός εργασίας. Είναι πρόκληση για τους εμποροϋπαλλήλους  που ήδη εργαζόμαστε όπως, όσο και όποτε θέλει η εργοδοσία, με πλήρη ευελιξία, με ατομικές συμβάσεις που αποτυπώνουν την υπερωριακή απλήρωτη εργασία, με 10ωρα και 12ωρα. Που καλούμαστε να εργαστούμε ακόμα σε μέρες επίσημων αργιών, σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου,  όχι 4 αλλά και τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Που οι άδειες μας και τα ρεπό μας ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Εμείς μετράμε  νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους, ένα δημόσιο σύστημα υγείας  να ρημάζει και να πεθαίνουν ασθενείς στα ράντζα των νοσοκομείων – μιας νόσου, τα ΜΜΜ να είναι κινούμενες υγειονομικές βόμβες. Αυτοί  μετράνε κέρδη, κάνουν κουρελόχαρτο τα όποια υγειονομικά πρωτοκόλλα υπάρχουν και αποθεώνουν την ατομική ευθύνη. Δεν έχουν πάρει εδώ και ένα χρόνο κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτη την εργοδοσία  να μετατρέπει τα υγειονομικά πρωτόκολλα  σε πρωτόκολλα Θανάτου. Τώρα μας  πλασάρει την αυτοδιάγνωση – τα self- tests προκειμένου να ανοίξει η αγορά, ο  τουρισμός  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανέναν έλεγχο και μέτρα προστασίας.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του Πειραιά λέμε ως εδώ. Οργανωμένα και συλλογικά, απαιτούμε να πάρουν πίσω τα κατάπτυστα νομοσχέδια. Να παρθούν μέτρα προστασίας και να υπάρξει οργανωμένος έλεγχος εξάπλωσης του ιού στους χώρους δουλειάς για να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, επίταξη – χωρίς αποζημίωση – του ιδιωτικού τομέα υγείας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio