ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ|| ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ
ΣΤΙΣ 5.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Η κυβέρνηση ετοιμάζει κατά παραγγελία της εργοδοσίας να βάλει ταφόπλακα σε ότι έχουμε γνωρίσει από εργατικά δικαιώματα! Το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει μετά το Πάσχα μιλάει για κατάργηση του 8ώρου, για ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας! Ετοιμάζονται δηλαδή να μας κάνουν λάστιχο, ακόμα πιο πολύ, για να εξασφαλίσουν την δική τους “ανάκαμψη”, την δική τους κερδοφορία.

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους εποχικούς, το νέο νομοσχέδιο σημαίνει ένταση της δουλειάς με τον ίδιο ή και μικρότερο μισθό. Σημαίνει διάλυση σε ότι είχε απομείνει από τη βάση του υπολογισμού του ημερήσιου χρόνου εργασίας, την ξεκούραση, τον οικογενειακό προγραμματισμό για τους εργαζόμενους.

Μέσα όμως σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα που δείχνουν τις δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν οργανώνονται, όταν αντιστέκονται.

Κάτω από τις παρεμβάσεις του επιχειρησιακού σωματείου της Praktiker, αλλά και του δικού μας σωματείου, και κυρίως εξαιτίας της στάσης που κράτησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ακυρώθηκε ο σχεδιασμός για δουλειά τις υποχρεωτικές αργίες. Είναι μια σημαντική νίκη.

Όμως χρειάζεται ταυτόχρονα επαγρύπνηση, καθώς φαίνεται πως το επόμενο διάστημα και άλλες επιχειρήσεις έχουν αντίστοιχο σχεδιασμό για δουλειά τις υποχρεωτικές αργίες, βασισμένες σε ένα βασιλικό διάταγμα που πρόσφατα τροποποίησε το υπουργείο ανάπτυξης.

Σχεδιάζουν χωρίς εμάς! Τους θυμίζουμε ότι τα σωματεία μας και πέρσι σε συνθήκες σκληρού lockdown βρήκαν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με τις εικόνες από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα να φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μήνυμα αισιοδοξίας, οργανωμένης απειθαρχίας απέναντι στα σχέδια τους. Αυτό θα κάνουμε και φέτος με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα δηλώνοντας ότι δεν θα χαρίσουμε σε κανένα το 8ωρο μας, τα δικαιώματά μας.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής πρωτομαγιάς έχει μεγάλη σημασία. Δίνει την απάντηση ότι οι εργαζόμενοι στέκονται όρθιοι, παλεύουν, δεν θα χαρίσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Όλοι λοιπόν στην συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κύπρου!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio