ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ||ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσίασαν το νόμο-έκτρωμα που μας γυρίζει 135 χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, επικαλούμενοι την «σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρακτική». Να δουλεύουμε όσο θέλει, όποτε θέλει ο εργοδότης. Να αγοράζουν την εργασία μας ακόμα πιο φτηνά για να φορτώσουν σε μας την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.
Ξεδιάντροπα λένε ότι το νέο νομοσχέδιο προστατεύει το 8ωρο. Η αλήθεια είναι ότι το 8ωρο καταργείται και δε θα υπολογίζεται ανά ημέρα εργασίας αλλά σε επίπεδο 6μηνου ως μέσος όρος.
Επιβάλλουν την ατομική σύμβαση – «συμφωνία», λέγοντας ψέματα ότι ο εργαζόμενος θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τη διευθέτηση του ωραρίου του. Εδώ και χρόνια οι εμποροϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ατομική σύμβαση – «επιλογή».

Ή θα δεχτούν αυτό που επιβάλλει ο εργοδότης ή θα είναι άνεργοι. Ιδιαίτερα οι εποχικοί εργαζόμενοι που δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα 10ωρα για 5 μήνες για να καταφέρουν να μαζέψουν το εισόδημα της χρονιάς.

Είναι μονόδρομος ο συλλογικός, ανυποχώρητος αγώνας, να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του 8ωρου, την 10ωρη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες, το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας, το χτύπημα των σωματείων μας. Μας θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους δούλους, δεμένους χειροπόδαρα, να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς δικαιώματα για να εξασφαλίζουν κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να μην το επιτρέψουμε!

Παίρνουμε θέση μάχης απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ και τις επόμενες μέρες θέλει να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.
Έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους. Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Διεκδικούμε:


 Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
 Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
 Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.
 Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio