Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 23 Μάη

Μαζική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Κοζάνη με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για τη κλιμάκωση του αγώνα με στόχο να μη περάσει το νομοσχέδιο τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια ( ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, η Αγωνιστική Κίνηση γυναικών Κοζάνης (μέλος ΟΓΕ) αλλά και άλλοι εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλειάς. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το συντονιστικό εσπερινών σχολείων της Κοζάνης.

Στη εισήγηση του ο Γιώργος Γκούμας πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης μετέφερε τη θετική πείρα από την απεργία στις 6 Μάη όπου παρά τα εμπόδια από το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα μαζική και μαχητική.

Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η ανάγκη κάθε σωματείο να οργανώσει τη παρέμβαση του με στόχο την κλιμάκωση με απεργία με στόχο να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο. Κάθε σωματείο να ενημερώσει του εργαζόμενους του κάθε κλάδου και χώρου δουλειάς το τι σημαίνει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Συμφωνήθηκε ένας κοινός σχεδιασμός όλων των σωματείων μπροστά στην απεργία όποτε και να γίνει και κάθε σωματείο με αποφάσεις ΔΣ και συνελεύσεων να πάρουν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επικέιμενη δίκη 6 συνδικαλιστλών του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 7 Ιούνη. Εκαναν προσπάθεια να εμποδίσουν τη μαζική νοθεία που ήθελαν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα από τη μαζική παραγωγή δεκάδων νόθων συνέδρων από σωματεία πυροτεχνήματα στο 35ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης το 2018.

Στο κλείσιμο της σύσκεψης αποφασίστηκε το Σάββατο 29 Μάη να είναι μέρα προπαγάνδας ενάντια στο νομοσχέδιο και μπροστά στην απεργία. Να οργανωθεί από όλα τα Σωματεία πλατιά ενημέρωση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Η ενημέρωση πρέπει να στοχεύει στην κινητοποίηση των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε Σωματείο μπορεί να βάλει και τους δικούς του σταθμούς στη δράση με κλαδικές πρωτοβουλίες. Τη Δευτέρα 7 Ιούνη συγκέντρωση στις 8:30πμ έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση στου 6 διωκόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio