ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΗ, 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας τις ανατροπές του αιώνα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων! Μετά την κούρσα στην οποία είχαν επιδοθεί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για το ποια θα φέρει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά αντεργατικά νομοσχέδια εξυπηρετώντας καλύτερα την κερδοφορία των εργοδοτών, έρχεται η σημερινή της Ν.Δ. για να περάσει με την τακτική “σοκ και δέος” ένα αντεργατικό έκτρωμα που χτυπάει το 8ωρο, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, την Κυριακάτικη αργία, επιβάλει τη 10ωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας.

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο, οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζικά, συλλογικά ! Δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε άλλες αντοχές, ούτε άλλα περιθώρια για υποχώρηση. Απορρίπτουμε τη μαυρίλα και τη βαρβαρότητα που ζούμε και προσπαθούν να μας την πλασάρουν ως κανονικότητα, εκσυγχρονισμό και πρόοδο.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ζήσαμε στο πετσί μας όλους αυτούς τους νόμους και συνεχίζουμε να τους ζούμε καθημερινά στους χώρους εργασίας μην μπορώντας να ξεχάσουμε ποιος και τι έκανε για μας. Ο νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας του ΠΑΣΟΚ, ο νόμος για τις Κυριακές που ξεκίνησε για 7-8 των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τελικά έγιναν 32! του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να ολοκληρωθούν επί Ν.Δ. μετατρέποντας μας πραγματικά σε ομιλούντα εργαλεία τα οποία θα εργάζονται όποτε , όταν και όσο θέλει ο εργοδότης ανάλογα με το συμφέρον του. Με νόμους που έχουν τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων και με υπουργικές αποφάσεις στο παρά πέντε αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε ακατάπαυστα 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Τώρα με το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα της ΝΔ οι μερικώς απασχολούμενοι που στο εμπόριο είμαστε χιλιάδες όχι μόνο πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη απασχόληση αν μας ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδια μας, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό. Αυτό σημαίνει ότι ενώ κάποιος προσλαμβάνεται για 4ωρο, στο τέλος της μέρας με τα διακεκομμένα ωράρια μπορεί να υποχρεώνεται να είναι «στο δρόμο» πολλαπλάσιες ώρες.

Όλα αυτά η κυβέρνηση έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι θα εφαρμόζονται μόνο με την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου ή μετά από αίτημά του! Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την δημοκρατία στους χώρους εργασίας.

Αυτή τη δημοκρατία τη βιώνουμε οι συνάδελφοι στα καταστήματα και τις αποθήκες των s/m που μέσα σε συνθήκες πανδημίας εργαζόμαστε χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες θύματα στον κλάδο και εκατοντάδες κρούσματα. Είδαμε τους τζίρους των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου να πολλαπλασιάζονται ενώ εμείς γονατίζουμε από την εντατικοποίηση μετρώντας καθημερινά θύματα εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Άδειες, ρεπό, διαλείμματα, ωράρια έγιναν λέξεις ταμπού προκειμένου “… να βγει η δουλειά”.

Αυτή τη δημοκρατία αντιμετωπίσαμε και οι εμποροϋπάλληλοι στα πολυκαταστήματα που ενώ ήμασταν σε αναστολή σύμβασης, γυρνώντας στην εργασία μας μάθαμε ότι είχαμε χρεωθεί την κανονική μας άδεια χάνοντας τη δυνατότητα να περάσουμε λίγες μέρες με την οικογένεια μας το καλοκαίρι.

Αυτά και άλλα πολλά αντιμετωπίσαμε στις δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε μετά από καταγγελίες μας να επέμβει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να αναγκαστούν οι εργοδότες να εφαρμόσουν έστω και κάποια υποτυπώδη μέτρα ασφάλειας. Ούτε αυτό όμως το αφήνει η κυβέρνηση στο απυρόβλητο. Ακόμα και αυτό το υποστελεχωμένο και ανήμπορο Σ.ΕΠ.Ε έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης μετατρέποντας το σε ” ανεξάρτητη αρχή ” , αφαιρώντας μας ακόμα και αυτό το μέσο στην προσπάθεια μας να βρούμε το δίκιο μας.

Και αν όλα αυτά συνάδελφοι γίνονταν μέχρι σήμερα θα πρέπει να μας προβληματίσει το τι θα γίνει από εδώ και μπρος αν επιτρέψουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Μονόδρομος για εμάς λοιπόν η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα. Με τους συναδέλφους μας μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο σχεδιάζουμε την πάλη μας με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών. Απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Απέναντι στα στηρίγματα τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που είτε βάζουν πλάτη στο έγκλημα όπως κάνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είτε εδώ και μήνες έχουν πάθει αφωνία, σφυρίζοντας αδιάφορα για τα εργασιακά κάτεργα στα οποία εργαζόμαστε, τα εκατοντάδες κρούσματα, τους σακατεμένους από την εντατικοποίηση συναδέλφους, τους νεκρούς από covid 19 συναδέλφους.

Απαιτούμε μαζικά συλλογικά:

 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα!

 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία!

 Συλλογικά σχεδιάζουμε τα επόμενα μας βήματα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε εμπορικό, σε κάθε αποθήκη.

 Παίρνουμε απόφαση και απαντάμε με απεργία απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΗ, 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Δ.Σ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio