Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας|| ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ, 19:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ —
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ, 10:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τους συναδέλφους που πήραν μέρος στη γενική μας συνέλευση στις 30 Μαΐου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες:



ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ



7ΩΡΟ – 5ΗΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ



Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει στο στόχαστρο το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, συνολικά τη ζωή μας:



· Kατάργηση του 8ωρου και καθιέρωση των 10 ως 13 ωρών εργασίας την ημέρα, χωρίς μάλιστα πληρωμή για τις επιπλέον ώρες. Περαιτέρω ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

· Απελευθερώση του όγκου των υπερωριών, με 20% λιγότερη προσαύξηση.

· Δικαίωμα στον εργοδότη να αποφασίζει τι ώρα θα πιάνουμε δουλειά, αν το ωράριό θα είναι σπαστό ή ενιαίο, το σύνολο του χρονικού διαστήματος της επιπλέον από το 8ωρο απασχόλησης, την αντικατάσταση των υπερωριών από ρεπό ή μειωμένο ωράριο όποτε ο εργοδότης θα το αποφασίζει. Επίσης, οι μερικώς απασχολούμενοι όχι μόνο πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη απασχόληση αν ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδια μας, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό. Αυτό σημαίνει ότι ενώ κάποιος προσλαμβάνεται για 4ωρο, στο τέλος της μέρας με τα διακεκομμένα ωράρια μπορεί να υποχρεώνεται να είναι «στο δρόμο» πολλαπλάσιες ώρες.

· Ενίσχυση της τηλεργασίας που γίνεται υποχρεωτική και χωρίς όρια, βάζοντας μας σε κατάσταση αναμονής 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

· Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και γενίκευση των ατομικών συμβάσεων.

· Κατάργηση της αργίας της Κυριακής για logistics, security, call centers.

· Χτύπημα στις συνδικαλιστικές και εργατικές ελευθερίες, στο δικαίωμα μας να συζητάμε συλλογικά και να αποφασίζουμε, μεγαλύτερες ακόμα δυσκολίες στην απόφαση και προκήρυξη απεργίας.

· Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία για απολύσεις.



ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!



Όσο και αν κουράζονται ο Χατζηδάκης και τα παπαγαλάκια του στα κανάλια δεν θα μας πείσουν ότι είναι “σύγχρονο” να δουλεύουμε για 400 ευρώ, χωρίς σύμβαση, 10ωρα και Κυριακές, χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Να κρύψουν πως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η ευελιξία σμπαραλιάζει τη ζωή μας, ενώ οι συνέπειες στην υγεία μας δεν μπορούν να αποκατασταθούν από κάποια ρεπό και αυτά όποτε βολεύει τον εργοδότη.



Η προηγούμενη καπιταλιστική κρίση έφερε μισθούς των 400 ευρώ, τώρα το κεφάλαιο απαιτεί και η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου και ό,τι αυτό κατοχύρωνε με τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, τον ελεύθερο χρόνο, δηλαδή το χρόνο για ανάπαυση και ψυχαγωγία, κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Είναι συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΝΔ.

Ξεπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ – ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ!



Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε για:

· Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση.

· Να καταργηθεί η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις, τα συλλογικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε:

· Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο – 7ωρο – 35ωρο.

· ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζουν διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και αυξήσεις σε μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio